Sunday, October 4, 2009

ohhhh..20 oz





alhamdulillah...rezeki tok hadeef hari nie kat office..11 oz, 4.5oz n 4.5oz...dapat la 20 oz...tapi hohoho..masih x cukup lagi tok keperluan hadeef..hadeef da makan 2x sehari..tapi susu x berubah...still 24 oz....org kata, kalo hadeef dah start solid, minum pun kurang..mana hadeef yang minum 8 oz masa kecik2 dulu ( reverse cycling time 2)...output lepas bulan ramadhan nei tenggelam timbul..adakala dapat 16, 17, 18-20 oz...kalo dulu sonang2 je makcik nak dapat 24 oz...ngam2 ngan keperluan hadeef..so leh la nak replace stok..sekarang nie..asik curi stok..skrg nie stok bulan 5 tgh bergerak...n stok pasti digunakan sepenuhnya 24-26 nie....ho la...la...hadeef nak masuk 8 bulan nei baru kena p kursus..cian anak mama nak kena tinggal..camner la papa nak jaga hadeef ngan kakak nie..mama dah risau semacam dah nie hadeef...

anak mama...hadeef...kuatnyer minum..mama dah x larat sayang nak pump waktu malam..layan hadeef nenen, nak lipat baju..nak basuh botol2..n macam2...pas 2 mama dah terbongkang ngan hadeef....jawabnyer..mmg mama kena curik stok la ...x pe la..janji hadeef minum puas2 susu mama yer......no FM lagik skrg...

8 comments:

izzahazfar said...

salam kenal...
jengok22 blog jumpa blog ini
anak zah n akak rasa nyer umur lebih kurang bile tengok ticker tu..

alhamdulillahkan even dah 7 bulan susu utk anak kita masih byk..rezeki mereka..!

ina said...

a..ahh..hadeef lahir 22/02..lebih krg la..anak awak 23/02 kan....

Nik Ha said...

Huhuhu Ina, byknya susu..nasihat sket kat ku neh. susu tak meriah dah.Frozen EBM dlm stok genting..huwaa!!!

ina said...

kuatkan operasi..hehehehe..insyaallah...jangan malas cam haku nie...

IeYzA said...

waduhhh....bestnyer dpt susu banyak gitu....iza slalu susah nak pam..kalau minum terus leh laa...untung akak n hadeef

ina said...

banyak???? skrg dah x banyak iza..dulu main2 je nak dapat 24 oz..x penah struggle pun..skrg, ho la la..jenuh gak..happy kalo dapat 20 oz...kadang2 dapat 16 oz jer..ari nie lak dapat 18 ajer...

Sayang.Ibu said...

salam ina.. wahhh 20 oz..meriah..meriahhhh.. rezeki hadeef

IeYzA said...

18oz pun tu dah kira banyak dah kak berbanding iza...kalau nak pam sure cam x best jer...agaknyer maybe susu dah nak kering kot...maklumlaa..jumpa nisa cuma 2 hari sekali...dah jarang bagi bf terus kat dier...cian anak mama tu...