Tuesday, October 27, 2009

selesai sudah...

alhamdulillah..
kursus dah abis ngan jayanya...
tapi bukan kursus yang aku banggakan sbb aku mmg jenis yang 'malas' sikit kalo berkursus..
tapi berjaya tinggalkan hadeef ngan papa n PIL selama 3 hari 2 malam...
1 n 2 week b4 p kursus...aku risau sgt...
leh x hadeef adapt ngan ebm sbb malam x penah lagi mama x de..
since hadeef dah 8 bulan nie, ni la 1st time aku tinggalkan...
terdetik lam hati boleh x...camner aku nak uruskan ebm kat sana, bengkak x b* ku....camner papa n PIL nak handle ebm tok hadeef...ngamuk x hadeef..bila aku balik hadeef nak direct feed x...
semua 2 menggangu fikirannku...
akhirnyyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaa...
semua berakhir n berlalu tanpa sebarang masalah...
alhamdulillah....
thanks to my dear n my SIL n PIL coz banyak mmbantu...
ditempat kursus..aku akan mengepam 3 jam sekali....n pernah satu malam ku alarm phone tok bangun pump..tapi terlajak...kunci jam 2..bangun kul 5am...
terkejut aku..b* bengkak giler..
tgh pump lak aku zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz tertido...sib baik FS akan mati sdr bila dah 30 minit...
masa nie la aku amat2 kagum ngan EP nie esp hayatie.....
teringat sgt dia bila aku pump time pepagi2 buta 2...ngantuk beb..
ko mmg kuat semangat hayatie.....
member2 lak terkejut sebb xdiorg x caya...
penyusuan susuibu boleh diaplikasikan sampai camnie...
kenapa aku buat cam2 ialah nak memastikan supply akan sentisa cukup untuk hadeef bila balik nanti n nak topup ebm yang hadeef dah guna...
kalo ikutkan penyakit M 2 mmg ada...
nie la hasilnya di tempat kursus...
ada gak aku buang sikit2 sbb x cukup cooler bag (aku guna medela n stylo mama) and liner(mmg silap aku, x bawak extra liner..)


alhamdulillah ebm nie berjaya dihangkut balik tanpa ada masalah....
n hari nei hadeef minum semuanya fresh ebm setalah 3 hari asik minum thawed...
n balik ambek dia kat taska smlm....terus hadeef memulun dengan jayanya...
qada' yang aku tinggalkan..
betul cakap sue lunatots..baby yang dah besar akan rindukan mamanya..
takkan sekali melupakan b* kita...:)
oh ya..pagi nie start balik mengepam kat office...
n aku rasa output semakin bertambah bila balik kursus nie...
sbb rutin mmg 3 jam sekali..n aku leh dapat up to 40 oz per day...
sbb kalo kat umah time keje..
aku mmg x pump the whole night 2....
yang aku rasa bnayak sbb kul 6 am tadi aku dah pump yang sblh kanan sbb bengkak sgt....
dapat 5 oz....
n baru jap tadi pum dapat lagi another 11 oz...


alhamdulillah....
makin banyak....
biasa pagi2 aku x pump n pump kul 10 dapat lam 10-12 oz...
kira total kul 6 n 10 dah dapat 16 oz....
apa yang aku pegang...selagi kita sentisa mencari ilmu...
aper2 sahaja esp pasal parenting nie..
kita akan nampak hasilnya...oh ya..best gak gi kursus nie..
tgk2 balik 2 dah tersidai cd2 hadeef..


wah papa basuh....bagus2..
papa mithali betul...
sayang papa...mmuahhh..
n kawan2, jangan risau sgt2 bila nak p kursus nanti..
insya Allah dipermudahkan olehNYA ....

3 comments:

IeYzA said...

tul tu kak...biler kiter gi kursus, kiter kenala yakin pada org yang kiter tinggalkan tu, sure diorg leh survive coz masa kiter takde secara automatiknyer diorg tahu apa tugas yang patut diorg lakukan...n tahniah untuk akak coz walaupun time kursus still boleh mengeluarkan susu yang begitu banyak untuk bekalan hadeef...sangat jelesssss ok

ina said...

rezeki hadeeef ieyza...thanks padaNya...

Nik Ha said...

Sungguh ku berharap susu semewahmu..huhuhu..Mmg kena istiqamah pam kalau bb tade di sisi kan.ku pun payah bab2 bgn pam mlm2 ni, sib baik Adnin nyusu sejam-2 jam sekali.Tp jd takut nak pam sbb kalau btl2 kosong lambat let down si Adnin marah2 & majuk tanak hisap :(