Wednesday, December 30, 2009

berpisah

berpisahh???kami mau berpisah??
ohhhhhhhh tidak..
bukan kami
tapi...
najla dan hadeef..


macam belangkas..
x leh berpisah, berengggang..
ku tgh cuba nak bayangkan camner hadeef berpisah ngan kakaknya najla minggu depan..


minggu depan najla dah ke tadika
actually tadika nie cuma sebelah sahaja ngan taska hadeef
tapi najla di tadika dari 7.30-5.00 petang...
akan kembali ke taska jam 5.00 petang jer..
baru la adik beradik ini akan bertemu..
sementara menunggu mama dan papa jemput diorg pada jam 6.00 pm..
smlm bbsitter hadeef, siti cakap..mula tgk2 hadeef duk merangkak2..
tetiba hilang...
rupa-rupanya, dia ke bilik yang najla tgh tidur...
bila siti tgk, hadeef tgh usap2 kepala kakaknya sambil sekali sekala menepuk tangan..
siti kata, pandai hadeef mencari kakaknya...
diorg rapat sgt..x macam adik beradik yang lain kat taska kata siti..
tetiba aku sayu..sbb minggu depan kalo hadeef cari kakaknya pun..
mesti kakaknya x de..
hari nie pun najla x ke taska...che da n che ngah memujukknya supaya ponteng hari nie...
sbb diorg nak g jalan2 sambil bawak najla ( act..jalan bawak budak2 mmg meriah kan???)
teringat hadeef sorang2 kat taska..
cian dia..
mesti carik kakak kesayangannya...
najla la teman sepermainan hadeef..
hadeef yang mengejutkan najla setiap pagi untuk bangun mandi...
mandi pun sama 2..makan pun sama2...
najla yang mengutip hadeef sekeliling rumah bila adik ke tmpat berbahaya..
bak kata org tua...macam isi dan kuku...
najla x kan marah kalo adik pijak perut, tarik rambut dia..
janji itu adiknya hadeef yang buat, kalo org lain..
mesti dia nangis dan marah...
mama harap hadeef dan najla akan camnie sampai bila2..
kamulah penyejuk hati papa dan mama...
jangan gaduh2 sampai bila2 ye sayang...
mama harap hadeef x sunyi sgt bila kakak x de nanti..
hadeef budak baikkan????

Thursday, December 24, 2009

progress

alhamdulillah rezeki 2010, insyaAllah kami sekeluarga akan pindah rumah...
rumah berharga rm210K ini hasil pinjaman kitaorg ngan bank..hahaha...kiranya nie dah masuk tahun ke 2 dah nie..maunya hujung tahun depan kami akan mengamalkan langkah jimat cermat sbb kena bayau rumah 1.5K sebulan..huhuhu....




rumah nie sbnrnya tidak lah cantik sgt di mata kitaorg...
kalo umah cantik ponnn, jauh nunmmmm dari kemudahan..susah gaks kan..
n kalo umah cantik camner pun..kalo penyepahhh tahap kuasa cipan...x guna gaks...
tapi disebabkan faktor2 tertentu, jadi memilih rumah ini...

alasan utama :

  • dekat ngan rumah mertua..dalam 2.5 km sahaja ( menantu solehah kann??? )
  • dekat ngan umah sekarang ( pun sama, 2.5 km jer )
  • dekat sgt2 ngan taska n tadika anak sekarang ( 1 km jer, or x sampai pon)
  • umah nie dekat ngan jalan besar...ku x suka umah yang jauh2 sgt masuk ke dalammm..susah sedara mara nak datang
  • dekat ngan pusat bandar kuala terengganu..within 10 km ++ jer....ku kan hantu bandar..ada je benda nak carik....
kenapa factor ini???
  • ku nie selalu pergi kursus, so senang...anak2 hantar umah mak mertua jer..siang antar taska...walaupun jarak ke tempat keje 23km jugak..pergi balik 46 km...tapi nie la factor utama..
  • senang nak p makan umah mertua..ayyoyo......sbb aku nie menantu x tau malu..lapo jer, g makan umah mertua..sbb 2 MIL selalu masak banyakkk..dia tau menantu dia kuat makan n muka x tau malu.....
actually umah 2nd lot..lot tengah2....jadik umah aku penuh ngan jiran..kiri..kanan..depan ..belakang...seme berjiran..skrgnya..kalo mr hubby g kursus..x de la takutsss...jiran ramaiii...hehehe....umah lebih kurang 1500 kaki persegi..tanah laks, 549 meter persegi...
agak luas la bagi aku....sbb umah nie umah sebijik2...jadi...ada tanah di tepi, depan n belakang...tanah dibelakang masih banyak...boleh la nak menanam sikit (tanam lalang ke???)..n kalo ada rezeki masih lagi boleh extend sebyk 12*20 kaki lagi (kalo ada rezeki la...)....sbb bilik ada 3 jer..bilik air 2....ok la tok masa skrg...anak pun masihh dua....

nie hasil lawatan jumaat lepas.....dev kata, diorg nak siapkan gaks by tahun nie...nampak macam mustahil jerkkkk..huhuhu.....

Tuesday, December 22, 2009

suprise hari ini...

apa perasaan korang kalo dapat nie....


surprise lak bila di office hari nie kan ???????

dengan ucapan ini...

inilah yang ku dapat pagi ini...
terasa disayangi...
dan masih diberi perhatian... kasih sayang...
buat kerja pun asik tersenyum jer....
hehhe..
mungkin orang lain x heran kot...
bagi aku yang jarangggggg2 dapat bunga nie
last dapat masa baru2 pregggy 2nd baby...
ucapan tahniah bcoz of preggy 4 the 2nd time ..
dah lama 2..
hati pun berbunga2...
tup tap..dah hampir2 menjengah tahun ke 5 april 2010 nanti...
anak pun dah dua...
anyway..
thanks bi....luv u so much...
forever n everrrrr...

Wednesday, December 16, 2009

nursing shirt to let go...

actually....
dah lama peram nie...
nak let go kalo ada yang berminat....
semenye XL size....sesuai tok bust size 38-40..
ye lah kan..beli online kat faboulous mom...
ada terbesar..terkecik...
huhuhu....


RP : RM 39.90 Now : RM 35.10
Nak jual only
RM 30 with postage
Shirt nie x penah pakai
SOLD TO : NORA


RP : RM 69.90 Now : RM 62.90
Nak jual only
RM 43 with postage
Shirt nie pakai sekali jerk
SOLD TO : NORA


RP : RM 59.90 Now : RM 53.10
Nak jual only
RM 33 with postage
Shirt nie pun pakai sekali jerk
SOLD TO: AFNEE

BERMINAT ??????
pm @ norazlina_abdullah@yahoo.com atau email : norazlina@udm.edu.my
tel : 0109001513

cepat2 ye..1st come 1st serve yer...


seharian smlm..

lama x hupdate blog.. bukan sibuk..tapi..malas... smlm...datang je ofis pepagi.. pas 2 kul 11 kuar pulak... setengah hari smlm ni je yg aku buat... nak dapat kan ini....

BANK ISLAM ATM CARD ....kenapa terkocoh2 smlm g buat...walaupun kad nie dah ilang hampir soploh hari????? sbbnya esok gajis dah nak masuk... masa kad nie ilang (x tau tercicir kat ne).... aku terus transfer seme duit (sisa2 yang ada) ke maybank..guna IBG.... kalo aku x buat gaks, esok massuk gaji..kena transfer ke maybank gn IBG.. dah makan masa 2 hari lorr...... x best 2.... yang kelakaunya n duit baki ada RM 7 ++ jer....org bank nak caj kad RM 8.... diaorg kata duit x cukup puan...... hahahhaha..malu rasanya..terus aku bagik rm 20 ke kerani bank 2....nak bagik rm10 cak kedekk jer.. tapi aku rasa cam x praktikal je sistem bank islam nie... sbb aku kena ke hulu ke hilir... mula2 aku p bank islam..diaorg bagik borang cakap aku kena matikan setem kat LHDN.. mmg la x banyak..RM 10 jerk.... tapi nak ke hulu hilir carik parking 2 la tension mak... luckily kak aida sanggup menunggu lam kete... p LHDN, sib baik x dak org terus siap.. then balik semula ke B Islam... sib baik dah bawak siap2 photocopy IC... kalo x jenuh lak.. diorg bukannya rajin nak buta bantuan ikhlas photocopy IC kita kan.... then lecehhhh, kena beratur...dekat 15 org gak kena tunggu.. tanya kak aida sanggup ke tunggu... dia cakap ah alang2..tunggu jer lahhhhh.... akhirnya jal 1.50 pm..... siap gak ATm card ku ini....setelah habis RM 18 (berkira gaks erk) dirembat..
kesimpulannya : jangan ilang ATM card..banyak keje wooo...
balik office kul 2.30pm..
malas nak lunch.....
balik jer...
wat muka kesian ngan mr hubby..
dia cakap..g makan terus la..cian lapar..
kalo x kitaorg balik umah mandi solat baru kuar balik....
nie gambo sbb keboringan tunggu siakap 3 rasa masakk...


inilah kesah smlm ku yang amat malas....

p/s : lambat lak sampai sampai personal fit dari aja nie...nak test drive, busan asik pakai softfit jakkk...

Wednesday, December 9, 2009

SSPN


diketika ini duk berkira nak bukak akaun sempanan SSPN tok anak2..
naper la sebelum nie x perasan yang SSPN leh dapat pelepasan cukai up to 3K yearly...
naper la aku tak perasan..
so far haku nie kira hokeh lagi sbb setakat nie x penah bayau cukai lagi...
minimum income..hiks..hiks....
tapi cian kat mr hubby la..
dekat rm3K gak setahun
balik ni nak bagik cadangan kat dia la simpan kat SSPN...
daripada dia melabur kat LHDN 2 ..
baik melabur kat anak2 kan....
sekurangnya...
kalo every year simpan RM1500 tok kakak n RM1500 tok hadeef..
within 10 years diaorg dah ada RM15oo0 kannnnn!!!!!!!!!
daripada pakcik duk bayar Rm15K ke LHDN..
depa wat jalan, hospital n macam2 la....
walaupun tok kegunaan kita gaks tapi melangut lak kita time anak nak masuk U nanti....huhuhu...jauh lagik 2 perjalanan..
tapi kena pk gaksss...
huhuhu..lambat lak petang nie..
nak balik...
nak bagik proposal tok mr hubby nie....
nak g bank nak bukak akaun SSPN nie...

Sunday, December 6, 2009

meroyan

ujung tahun nie asik meroyan jer...
nak kato tahun nie dapat bonus tok gov staff idok la...
dapat rm 500 jer..huhuhu..
x leh nak berangan nak beli haper....
tapi duk sajer2 nie..bestnya kalo dapat ni kan..

SWEET CHERRY SCR5 STROLLER


harga pun idok la mahal sgt...
+-rm 450 jer...JER????...cukup gak ngn rm500 ehsan najib 2...
cam bergayo je makcit kalo sorong hadeef lam nie....
TAPi...
kalo diusulkan pada mr hubby..
confirm x leh....
sbb dah ada stroller...
TAPI...
yang nie chanteq kan.....
nak beli MACLAREN, COMBI, QUINNY, PEG-PEREGo idok dapet ler...
lam mimpi pon belum tentu muncul...
huhuhu...berangan je la....
sambung lagi berangannnn..

Wednesday, December 2, 2009

dapat yang berkenan dihati...

setelah sebulan masa men'survey' dijalankan...akhirnya ku dah dapat yang berkenan dihati....bercenta mama (act..duit papa lor) nak kuarkan duit nak beli nie....pejam mata.....nie lah dia....
FOTILE idamanku.....


2, 3 kedai haku pergi..harganya tetap sama...RM 3799...malah satu malaysia regenya samo...this offer valid sehingga feb 2010...ada gak jeling2 yang lain...kenan gak ngan FUJIHOME,FUJIOH..tapi rege mak aiiiiiiiiiii, rabak makcitttt.....ada gak brand2 lain...RINNAI, RUBINE...tapi ada je yang salah satunyer x kenan..cam RUBINE..kenan HOOD tapi HOB lak x lawo..RINNAI kenan kat HOB tapi tapi HOODnyer suction power just 500-700m3/h jer..x cukup 2....akhirnya...setelah menimbal balik segala beserta ngan ongkos yang ado.....model diatas la yang dicekau.....yang menariknya kenapa aku hambik this model sbbbbbbb......ada FOTILE DISCOUNT VOUCHER beb kat kedai tokey nie...WORTH RM 500.........mana nak dapekkk beb set FOTILE nie RM3299,tapi kena beli bulan nie gaks.....huhuhu...walaupun HOOD x la berapa kenan designnya, ku rembat gak sbb suction power 1080m3/h ......padahal umah lum siap sepenuhnya lagik..tapi aku dah janji ngan tokey kedai 2 nanti aku call kalo nak amek....tgk la 2-3 bulan lagi..ku perap dulu...janji dapat diskaun..huhuhu.....x sabau nak masak ngan dapos baruuuu.....


oh ya, kalo kengkawan nak beli hood la espnyer.....nie ada sikit guide line nyer, ku cikup di fotile.com.my...jom layanzzz..

HOW TO CHOOSE A SUITABLE COOKER HOOD THAT BEST SUIT ASIAN WAY OF COOKING?


Sufficient Suction Power
Asian way of cooking requires a powerful hood that keeps the oil and smoke away from the kitchen. Therefore, a ventilating hood with sufficient airflow (more than 800m3/hour) level is your best choice. (nie sbb kita suka masak goreng2....kan?????)

Noise Level
Choosing a powerful hood doesn’t mean that we have to sacrifice on the noise tolerance. An ideal hood would operate without generating much noise.(<57>(bisingkan...bingit lak dapo...masak seciput, riuh sekampung..huhuhu)


Low Maintenance
Buy a hood with long lasting material and easy to maintain. A good filter system makes your maintenance work easier in the long run. Let the hood runs for another 5 minutes after cooking, as to exhaust the oil and smoke out from the pipe. Put some detergent inside the oil cup before placing it under the hood and it will save you from the trouble of cleaning it later.(mesti la..masak suko..nak kemas 2 x larat)


Design Outlook
While kitchen becomes an essential part of modern living, a stylish design is no doubt an important factor in choosing a cooker hood.(bila dapo canteqqq..semangat nak masakkan???)


Price and Warranty
A good quality hood may not be cheap, but it doesn’t mean that you have to pay a sky high price for that. Also, check whether the product has warranty as well as the period of the warranty last. (ok lah..motor dia bagi 5 years warranty)

K kengkawan..moga pilihan kali setepat2nyer..tapi biasa la...lain org lain pilihan....:)....kengkawan guna brand aper yer.....??????

Thursday, November 26, 2009

banjir...

ku x bersiaran..banjir kat umah nie.....huhuhu..asik cuti je on off....terpaksa la.....huhuhu..tahun terakhir mengharung banjir di dapur umah...tahun depan dah x dah......DAH PINDAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH....


so far, kali nie naik kat dapo n depan umah..sib baik ruang tamu bhgn atas...separuh lutut gak...kalo umah MIl kat belakang kira paras lutut la sbb lagi rendah...siap naik 2x...1st ari ahad n selasa..dgr kata gelombang ke 2 lagi besar..huhu..bersedialah...

oh ya, siap dapat bantuan mangsa banjir....nie ha..siap ada beras, milo, biskut, bihun n macam2 ka...jimat duit dapo mama bulan nie..hehehe

apa yang penting sebenarnya risaukan anak2...najla esp..sbb dia bukan main suka ngan air nie..kejap nak p umah tok..baru p umah tok nak balik umah mama lak...grill kena kunci...takut dia kuar..hadeef x de aper lagi sbb x dapat kaki....
oh ya...
lupa nak ucapkan.....
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
moga ibadah korban kita diberkati...insyaALlah...
tahun nie kitaorg x buat korban..
just buat akikah tok hadeef kat besut...
jommm....balik kampung....

Wednesday, November 18, 2009

mizz her smile....

huhu...hujan je dari pagi tadi...
teringat kan najla..hadeef pun...
alang menunggu waktu abis keje...
test2 photoscape..baru belajar...
mengimbau kembali saat bersama2 najla
indahnya.....
cuma terkilan gambau masa lam pantang n sampai 6 month dalam laptop yang telah dikebas org itu....just ada hard copy jer...

when she was 6m++ to 2 year ++


my gurlz now.......really mizz u my dear...miss ur smile...miss everything about you...
3 years++ old now...really fast...


kena cepat balik nie...jommm...

Tuesday, November 17, 2009

akhirnya..berjaya...

AKHIRNYA...............
.............................................................
aku berjaya abiskan gunungan ini...


170+65 script final exam student diploma n degree nie setelah berhempas pulas selama 2 minggu...malam nie dapat la tido ngan lena (walaupun x lena hadeef kaco nak nenen..)
ya bi da bi du........esok masukkan markah lam sistem...
n rilexs222222222 sedunia..

sedikit pertolongan.........

LAST wednesday...
ku didatangi member office yang baru lepas confinement period...
actually member nie sbnrnya ku x berapa suka..huhuhu..
biasa la perangai dia pelik sikit..huhuhu...(aci ker cakap lam blog..jangan la dia baca..huhu)
tapi bukan ku sorang keyyy, ramai yang x suko...
tapi ku layanzzzzzzzzzz jer..
dia ngadu..anaknyer x nak minum ebm thru bottle...
sampai dia bawak anak dia mai office 2....
sehingga mengundang kontroversi..hahhaha...
macam2 teat/bottle yang dia try...
mam, avent,breastflow n macam2 yang aku x hengat dah..
siap anak dia nangis sampai tido sanggup minum susu....
aku yang x brp terror bf nie gtau la..
x sampai hati beb walaupun mengenangkan
perangai dia yang ...............................................

ye la kan, kena ikhtiar gak sbb kita keje kan...hehehe, baik gak aku...
menolong niat murni org tok berikan yang terbaik 2 dapat pahala kan....hehehe..
n aku try introduce to ini...

MEDELA WIDE NECK FEEDING BOOTLE
ps :sebelah kiri yang wide neck

credit to aja...ku copy paste ya aja...

tadi ku jumpa member ku ituh...
n tanya camner nga teat 2 baby nak ke x...
n amazingly, anak dia minum ngan teat 2 almost 2 days dah
alhmadulillllllllaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh...
seronoknnyer dgr...
patut la dah x dgr baby nangis...
ghupanya dah boleh tinggal ghupanya...
oh ya...

sbnrnya, hadeef pun mmg budak yang amattttttttttt susah nak train dia minum thru bottle...
ku try avent - reject..langsung x nak n melalak bagai nak rak....
try MAM - nak jugak cuma ada time x nak gak....lagipun bs kat nusrsery susah nak assemble part dia..banyak songeh.....
tapi masa 2 belum kenal this bottle..so hadeef minum la guna MAM...
ebm yang dia minum pun sikit je kat nursery masa 2....
lagi prefer direct....
then, ku beli medela harmony as spare part n time tandem ngan hadeef....
ghupanya compile with teat...
apa kata try..
amazingly hadeef minum ebm 2 walaupun dia duk atas riba aku..
sesuatu yang mmg dia x kan buat sebelum nie...
kalo bagi bottle dia kan campak..huhuhu..
sayang susu mama hadeef...
n bermula hari itu la..ku pakaikan medela teat nie pada hadeef..
sonang..bs just tukarkan colar jer....
ayoyo..dikala dia 9 bulan next week..
hadeef minum 20-24 oz kat nursery..

oh ya ibu2 diluar sana..
kalo anak2 anak betul2 bermasalah nak minum thru bottle
try la this bottle..
leh beli ngan ajasu.....confirm berbaloiiii2.....
harga...ingat2 lupa...3 bottle rm 75/rm 85
tapi ku rasa rm 85

gumbira rasanya hatiku ini
sbb dapat memberikan pertolongannnn yang amat kecil2 bagi...
untuk memberku ituh...(siap wish lam blog 2, sbb malas nak cakap..huhuhu)
moga dapat meneruskan perjuangan yang penuh pancaroba ini..
ceeeeewah..
anyway...

BREASTFEEDING IS THE BEST FOR YOUR LITTLE ONE...ABOUT THE MOMENT..OHHHH REALLY TOUCHING...

Sunday, November 15, 2009

@mesra mall

oh ya..kebosanan melanda jumaat lepas..
mr hubby beria(@ aku yang beria2..) mengajak ku ke mesra mall kat kerteh..
jauh gak 2..tapi mengenangkan burger king dan donut big apple 2..
layanzzz je la..
hang p bayang la..bertolak kul 11++ am..sampai sana dalam jam 1 tgari 2...
n bila p sana kedainyer..cenoettt je...
ada la lam x sampai 20 outlet...
outlet yang ada just bodyshop, carlo rino, popular,adidas,burger king,big apple,al ikhsan,tomei,poney n benerapa outlet lain yang dah x berapa ku ingat...giant pulak x bukak2 lagi..nampak barang kat dalam dah menimbun...
Oh ya..yang paling aku ingat mesti la toy R us..kekekeke..
sempat lagi mengendeng2 mr hubby belikan mainan tok bebudak dua org 2...
sib baik2 kedai2 yang jat mesra mall nie x dak kat ganu..
kalo ada maunyer terkilan kat..
ye la ponat2 makcik berhempas pulas ngan budak yang x nak duk lam carseat nie....
paling lama dia duduk ada la 15 minutes..
pas 2 melalak2..geramnyer...
bukannyer x biasa duk lam 2..
p keje..balik keje..
walaupun ku pegi satu kete ngan mr hubby..hadeef still in car seat..
tapi memang dia x suka....
ke ANAK LELAKI MMG CAM 2 hah kengkawan.....
dah la melasak tahap kuasa gaban lam kete 2...

tgk 2, nak duk lam car seat..tapi freestyle...tau la mamanyer pump susu guna freestyle gak..huhu...x dek safety langsung..oh ya, kakak duk depan..teman papa...sampai2 jer sana...
jalan2 kat seme kedai...tapi sebelum 2 makan dulu....tok pengetahuan, ku x penah makan burger king nie...ku amek blackpepper burger n mr hubby amek mozza aper ntah..yang pastinya mmg besar gedabakkkkk....sampai x abis....hadeef cam biasa, mesti la bawak bekal bubur dari umah..


lepas makan2 kitaorg melepak punya lama kat toy R us 2....sembat lagi merembat VTECH computer laptop tok kakak n FISHER PRICE stride to walk....sib baik najla x ngamuk kat sini...ye la ...mainan punya banyak....dah pesan awal2..ikut apa yang mama beli jer.....

penat.....kul 4.00 kitaorg bertolak balik...sempat lagi singgah beli buah ciku..yummie, manis sgt....2 pun sbb cian kat budak2 sekolah yang tolong parents diaorg berniaga...kul 6 baru sampai umah....malam 2 seme tido mati....zzzzzzzzzzzzzzz..............

Thursday, November 12, 2009

ikat rambut..


ermm... najla dah pandai ikat rambut... setiap hari asik menayang rambut yang diikat.. siap suh mama amek gambau lagi... anak daraku inih asik melaram je skrg...

ku dapat adiah dari aja..

bukak blog pagi nie tgk2 aja dah updated giveaway yang dia...
akhirnya, selepas 2 bulan tarikh tutup...
cian aja, dia mmg x sihat..ngan perut membuyung tue..
commitment keje, online biz..n 3 org anak yang menanti dimanja...
it's really hard okehhh..oh ya..
sajer nak tgk list pemenang... list down..list down... tup2... ada adiah xtra tok TOP recommender year 2008
oh ya nie adiahnya...



thanks aja..muaah tok dirimu..
ku nie kuat mengrecomend ke?
mmg pun.. kalo org nak beli pump medela..mmg aja la tempatnya.... kalo kengkawan nak carik aper sajer MEDELA product sini la tempatnya..MY BREASTPUMP SHOP...
ye la, sepanjang dah hampir 9 bulan breastfeed hadeef nie
aja la tempatku bertanya aper2...
bermula dari beli pump diketika usia hadeef lam kandungan 28 minggu..
Freestyle telah ku rembat...
hohoho..
masa 2, x pk panjang..
ingat nak beli SPECTRA..tapi berangan nak FS..
akhirnya ku rembat..buat 2 x bayau...
masa 2 aja x berapa sibuk..
kedai pun baru launching..
asik layan haku jer..
hehehehe...
oh ya kengkawan...
kalo nak cari pump yang baik...
beli lah MEDELA SWING or FREESYLE..
kalo kewangan x mengizinkan, barulah search tok pump2 yang lain...
tapi mmg berbaloi2....
cam FREESYTLE, membuatkan perjalanan breastfeedku agak mudah (walaupun suah gakk..huhu)
x de alasan tok x nak pump sbb FS portable..
cuma alasan yang selalu kita guna adalah MALAS....
kay kengkawan..kalo nak beli MEDELA PUMP and ACCESSORIES, PLAYTEX liner(tok simpan susu) n botol BUMBLE BEE BPA FREE..
jangan lupa ke SINI ya..

Wednesday, November 11, 2009

BABY SNOWDROP GIVEAWAY

Tengah jalan2 blog member2 terjumpa nie ha...
BABY SNOWDROP GIVEAWAY
cam menarik je kali nie sbb ni bukan contest sbb suka-suki tuan umah nie nak bagi night cloth pad yang dah lama ku angankan..
ingatkan hati memang nak tapi tgk harga 2 yang kembang kempis...
itu la..mak beria beli anak CLOTH DIAPERS dgn harapan x nak anak kena bahan kimia berbahaya..
tapi maknyer pakai jer pad yang berbahan kimia nie..
tapi kat sini mmg murah..berbaloi2...
so far ku pun dah try beli jap tadi...
pakat2 ngan member2 office sbb seme berminat nak pakai
(nampak gaya kena jadik reseller gak nie)....hehehe
ye la...mengelakkan penggunaan bahan kimia nie..
oh ya kat babysnowdrop nie bukan setakat clothpad jer..
ada gak ringsling (cam nak cuba jer brand nie lak)..n fenugreek (to increase ur milk supply)..
jom kengkawan..kita layan


BannerFans.com

Now Baby Snowdrop is having a giveaway, not contest ye, just a small giveaway kepada sume bloggers. Actually for uolls punye info, baby snowdrop ingin memperkenalkan pada sume our new products which is Baby Ring Sling & Modern Cloth Pad. So for a start, baby snowdrop nak giveaway pd uolls yg berminat for Cloth Pad sample. Baby Snowdrop akan beri sample one piece of Night Pads to every each of you. Free je, tak yah byr. Hehe... But before that, ade syarat2 nye. Giveaway ni open seminggu je (until 16 Nov 2009) So scroll down for details k....

Step 1

Copy and paste mana2 code below on your blog. Kire add banner Baby Snowdrop la.

BannerFans.com



BannerFans.com



Step 2

Become Baby Snowdrop's follower.

Step 3

Make entry tentang Baby Snowdrop's Giveaway ni in blog uolls. So boleh share pd sume kan for free samples cloth pad.

Step 4

Leave your name, email address and blog/website kat comment. Nanti we will visit each blog and tgk whether qualified tak to get the free sample. (If nak Baby Snowdrop link balik your blog, pls inform k)

Finally, we will list name and blog yg qualified to get free sample, then uolls have to email to me your full name, address and phone number(ni utk nak pos)

NOTE : Anyone yg still publish banner Baby Snowdrop for at least a month, your blog akan qualified to next month lucky draw, we pick one winner randomly. Winner akan qualified to get one piece of Ring Sling from Baby Snowdrop. Lucky Draw ni akan berjalan selama 3 months berturut2 until bulan February.

bunga

semalam najla demam..
panas sgt..x sampai hati nak tinggalkan kat taska..
jadi ku amek keputusan bawak najla ke office
coz ku banyak kerja..banyak script exam nak di tanda...
luckily, ku ada bilik
kalo x hehe, mana nak sorok anak nie..
bos nampak kang...hehe..dah terpaksa..
oh ya, sebelum datang offiec,
sempat lagi gi basuh TAW779 yang dah x nampak bentuk ketenya ituh..
melangut tunggu lama gak..
cian najla ..gelisah jer..
bosan agaknya..
tetiba najla mintak pen n buku..
sib baik ada note book kecik..
n dia pun start menconteng...



pas 2 tunjuk kat mama...

mama, pandai x kakak lukis bunga??
bila aku pandang...eh, ye ke kakak lukis..
ye la mama...
nie ha...

cam ada seni kan..
aku pun x penah terlintas nak lukis bunga cam 2 (sbb aku mmg tgn bangku..hehe)
bunga..oh bunga...

Monday, November 9, 2009

turn ...

cakap pasal turn nie..
cam ornag kawen 2,3,4 la plak..hehe..simpang la..
x de...
terkadang x adil lak bila asik bercerita pasal hadeef jer...bukan x ingat...
tapi terkadang entry 2 bersusun mau menunggu que...
hehe...tetiba teringat kat anak dara yang makin keletah...
kiranya turn najla la plak..
tetiap hari minta mama hantarkan ke sekolah...
bila hantar ke school(TASKA)..dia cakap, bukan kat sini..
tapi..kat sebelah (TADIKA)..
bagi dia school dan sekolah adalah BERBEZA..
hahahhaha....
najla sekarang asik seronok mengambil gambar...
pantang tgk handphone mama or papa..
suka sgt mensnap gambau 2...
last month ku belikan DOODLE PRO-FISHER PRICE..
mahal gak 2..hehee...
tapi dah lama nak carik yang agak berkualiti sikit..
kalo yang murah2 x berapa terang..
tulisan nampak nampak x nampak..
n silap2 leh patah....
seronok sgt najla..
sblm asik tulis ngan buku jer...
skrg dah ada DP nie..asik itu yang dibawaknyer ke dapo..umah tok...
siap suh mama amek gambau 2 time dia melukis..

cepat la mama..peace...
mengada2 sungguh
adik mana leh tgk kakak sonang..
hasilnya...spongebob...boleh la kakak..ada ghupe x 2..
oh ya..nie lak gamba2 yang najla amek...


tapi gambar yang dia amek banyak gambar hadeef..hahaha.adik kesayangannya..sekarang najla ngan hadeef cam belangkas..asik bergomol..main tarik2 rambut...huh...



kalo dah kamceng...tido pun sehati sejiwa...
anak2 ku..kamulah permata hati mama...:)