Tuesday, November 17, 2009

sedikit pertolongan.........

LAST wednesday...
ku didatangi member office yang baru lepas confinement period...
actually member nie sbnrnya ku x berapa suka..huhuhu..
biasa la perangai dia pelik sikit..huhuhu...(aci ker cakap lam blog..jangan la dia baca..huhu)
tapi bukan ku sorang keyyy, ramai yang x suko...
tapi ku layanzzzzzzzzzz jer..
dia ngadu..anaknyer x nak minum ebm thru bottle...
sampai dia bawak anak dia mai office 2....
sehingga mengundang kontroversi..hahhaha...
macam2 teat/bottle yang dia try...
mam, avent,breastflow n macam2 yang aku x hengat dah..
siap anak dia nangis sampai tido sanggup minum susu....
aku yang x brp terror bf nie gtau la..
x sampai hati beb walaupun mengenangkan
perangai dia yang ...............................................

ye la kan, kena ikhtiar gak sbb kita keje kan...hehehe, baik gak aku...
menolong niat murni org tok berikan yang terbaik 2 dapat pahala kan....hehehe..
n aku try introduce to ini...

MEDELA WIDE NECK FEEDING BOOTLE
ps :sebelah kiri yang wide neck

credit to aja...ku copy paste ya aja...

tadi ku jumpa member ku ituh...
n tanya camner nga teat 2 baby nak ke x...
n amazingly, anak dia minum ngan teat 2 almost 2 days dah
alhmadulillllllllaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh...
seronoknnyer dgr...
patut la dah x dgr baby nangis...
ghupanya dah boleh tinggal ghupanya...
oh ya...

sbnrnya, hadeef pun mmg budak yang amattttttttttt susah nak train dia minum thru bottle...
ku try avent - reject..langsung x nak n melalak bagai nak rak....
try MAM - nak jugak cuma ada time x nak gak....lagipun bs kat nusrsery susah nak assemble part dia..banyak songeh.....
tapi masa 2 belum kenal this bottle..so hadeef minum la guna MAM...
ebm yang dia minum pun sikit je kat nursery masa 2....
lagi prefer direct....
then, ku beli medela harmony as spare part n time tandem ngan hadeef....
ghupanya compile with teat...
apa kata try..
amazingly hadeef minum ebm 2 walaupun dia duk atas riba aku..
sesuatu yang mmg dia x kan buat sebelum nie...
kalo bagi bottle dia kan campak..huhuhu..
sayang susu mama hadeef...
n bermula hari itu la..ku pakaikan medela teat nie pada hadeef..
sonang..bs just tukarkan colar jer....
ayoyo..dikala dia 9 bulan next week..
hadeef minum 20-24 oz kat nursery..

oh ya ibu2 diluar sana..
kalo anak2 anak betul2 bermasalah nak minum thru bottle
try la this bottle..
leh beli ngan ajasu.....confirm berbaloiiii2.....
harga...ingat2 lupa...3 bottle rm 75/rm 85
tapi ku rasa rm 85

gumbira rasanya hatiku ini
sbb dapat memberikan pertolongannnn yang amat kecil2 bagi...
untuk memberku ituh...(siap wish lam blog 2, sbb malas nak cakap..huhuhu)
moga dapat meneruskan perjuangan yang penuh pancaroba ini..
ceeeeewah..
anyway...

BREASTFEEDING IS THE BEST FOR YOUR LITTLE ONE...ABOUT THE MOMENT..OHHHH REALLY TOUCHING...

2 comments:

Sayang.Ibu said...

aku x pernah try botol nih. ainin pakai 1st year breastflow bottle jer.. Alhamdulillah ok... ;)

ajasu said...

Ina dearie, Laaaa....Aja baru baca posting Ina hat nih.. hihiii..Alhamdulillah hadeef ok and Ina dpt pahala tolong org. Rege RM75 la dear, RM89.90 kalau retails.

Ina, Aja still simpan sms Ina hari yg Ina bgtahu berjaya bg puting kat Hadeef *love*