Sunday, November 1, 2009

GIVEAWAY CONTEST~pemenangnya adalah...

salam kengkawan bloggers..
maafkan sy sbb lambat announce pemenang LUNATOTS GIVEAWAY
ini disebabkan saya bercuti bermula jumaat-ahad...
maaf yer...
so..
seperti yangs sedia makluman, hadiahnya adalah...
1 LuNaToTS CLoth DiaPer X 2 pemenang


dan dimenangi olehhhhhhhhhhhhhhhhh :
...
.
.
.
....
...
.
..
.
Ieyza
&
Nik Ha

TAH NIAH UNTUK KALIAN BERDUA....
n pas nie pas dapat hadiah..
jangan la lupakan blog ini yer...


please email your full name
adress n contact no to myluvelyshoppe@gmail.com, untk tujuan penghantaran...

ANYWAY...
thanks juga untuk peserta2 yang lain...
thanks juga kerana memberikan commentar yang berharga buat blog ini....

46 comments:

AziE-rAh said...

Salam,
Hai kak ina. Saya teringin nak join this contest. Just drop comment at here jer ker? Actualy ikhlas saya katakan yg saya nak join this contest sbb nak dptkan CD tue. Nak test. Anak saya blm prnh pakai CD. Ada plan nak try coz ramai kata jimat. Maybe kak ina leh explain sikit ttg CD nie.

karipapsayur said...

Okeh. Dah siap jadi follower kedua-dua blog.

p/s: Drp pendapat you la kan, kalau nak mulakan dengan cloth diaper ni, berapa banyak perlu ada supaya stok x habis dipakai sebelum basuh yang lama? (paham soklan x? hehehe)

Sekarang cukup "in" la cloth diaper la cloth pad laa.. I masih berbelah bahagi

ina said...

azie-rah..thanks coz become my follower...hehehehe, dah tau dah..mmg nak cd kan..insyaAllah, mana tau menang...boleh baca kat blog myluvelyshoppe tok lebih details ya...

karipapsayur..thanks jadik follower..full cding 10 dah cukup..tapi kena basuh hari2...kering je, angkat terus pakai kat anak..kalo ada 15 - 20 keping..leh la bernafas ckt..ina ada 25 keping..ho lalallaa....heheheh

Sherry said...

comment here :)

blogged http://mtjab.blogspot.com/2009/09/lunatots-cloth-diaper-giveaway.html

following both blogs

sherrygo at hotmail dot com

AziE-rAh said...

Kak Ina,
Agak2 kalau anak yg di hantar ke nursery, dia org nak ke kalau kita bg pakai CD?

anamarza said...

Salam...
cam tak caya plak sesimple ni nk join Giveaway u ni...btul tak yah buat entry kat blog????
Saya mmg teringin sangat nk dapat Cd ni sbb nak merasa guna Cd Lunatot ni tuk my baby..skarang ni guna other brand...thank kasi peluang 'bermimpi' nak menang Cd lunatots ni....by the way saya rasa after this lg ramai yg akan tau about your shop bcoz of this simple giveaway......
wish ur blogshop will success and get more buyer after this simple giveaway with lovely gift

kakngah said...

hai ina.. salam perkenalan.
i folow u already...
drop comment kt sini jekkan???

saya dah guna 4 brand CD cuma lunatots jek belum ada dlm koleksi lagi. beberapa bln lepas ada la pre-order. ala.. yg ada tulis 'save earth' tu. mmg tingin sgt sampai kecur2 liur hahahahaha!!! siap paksa rela en. somi jd tukang sponsor. skali.. tak tau apa silap.. sy tak dpt pun harga pre-order tu. xper la.. xder jeki agknya. tp, mana tau kan.. kot ada jeki kali ni, merasa la vontot adief disaluti lunatots yang gebus ittew..

ha... haritu kn.. lunatots msk WHI.. atok adief siap tipon bgtau lampin adief msk tv.. hahahaha!! see.. atuk2 pun dh tau psl CD tau...

wish me luck!

Juanita said...

Assalamualaikum.

OK da jadi Follower & ur blog on my blog list

http://tetikusrusak.wordpress.com/

Saya pula nak kumpul kawan2 yg guna CD. BOle tuka2 idea...:)

zai kulim said...

salam buat akak...

Zai dah siap jadi follower kat ke2 blog akak tu...sajer jer nak join contest nie sbb mmg sekrg tertarik sgt dgn CD...zai baru jer..order CD kat member blog gak..sajer order 2 nak try dulu...kang dah ok leh ler beli kat akak jugak..mmg nak guna byk.2 mana cukup.sekurangnyer ader 20keping kan akak kan....beli CD mmg berbaloi baloi.. disamping jimat wang poket kita..cewah..promote lagi tu ha..
ok akak kalau zai silap ttg contest nie bagitau erk..

ina said...

azie-rah..ok jer kat taska..anak akak dah 4 bulan ++ pakai cd kat taska..taska kata mudah je, cam pakai dd gak cuma x buangkan...

sherry tq join contest

anamarza, thanks join..insyaAllah mana tau dapat cd lunatots..best tau..lembutttt

kak ngah..cd printed wording dah x kuar dah skrg,..ina pun sempat amek satu jer...hehehhe...best tau lunatotsss....malas dah nak tgk cd lain..hoho...

juanita//thaks follow...

zai kulim..best tau pakaikan anak cd..addicted lak lelama...

ima-life said...

salam, dah settle dah. dah jadi follower 2 blog....i mmg nak try sbb tak der lagi CD ni sbb ramai rakan blog mengesyorkannya....kalo menang n betullah sprt yg mereka kata..i pon nak menambah koleksi CD via u...ok tak???

ina said...

ima life..best tau pakaikan anak cd...cun je tgk montot dia yang gebuss tu..

puan punyer said...

salam ina, wajiblah masuk contest/giveaway nak hadiah kan. tapi kalah menang adat bertanding. Dan memamng saya sengat menyokong CD nih kerana value for money, mesra pengguna, mesra alam, mesra bayi juga dan sememamngnya inilah juga sebab2 saya teringin sangat nk fully CDing 2nd bb nih. Tapi lom penah cuba Lunatots harap2 klu menang bleh lah cuba sebab banyak review yg bagus2 ttg brand nih. Yang ku ada bkn brand Lunatots darling nak sangaaaaaaatttttt Terima kasih. semoga mesage Cd nih turut berkesan n sampai kepada ibu bapa di luar sana. Go green

AziE-rAh said...

Thanks kak for the answer. Kalau mcm tu boleh on la plan nak guna CD utk si Imran... Lebih menjimatkan...

ina said...

puan punyer..LUNATOTS mmg best...ku mmg suka...kalo yang below rm 60..mmg LUNATOTS la pilihanku...

boleh azie rah..confirm imran lagi selsa bangat nanti..

mamaQaseh said...

Salam, sebenarnya dah lama dah teringin nak dapatkan cloth diaper untuk anakku Qaseh,yerlah coz dia tak tahan lama pakai pampers pakai buang tu, habis merah2 kulit dia.
Sempena hari jadi Qaseh yang baru masuk setahun ni, saya pun nak try jugaklah join giveaway ni, mana tahu rezeki hari jadi anak saya.. jom usha blog saya pulak.
http://qasehhanizd.blogspot.com/
2009/09/giveaway-contest.html

m@m@ @zie said...

1) Follower: DONE
http://nmfauziazlina.blogspot.com
http://myluvelyshoppe.blogspot.com
2) My Bloglist ~ DONE
3) Comment pun done!

Harap i ada luck kt cni.. Amin.. Honestly, saya ni mmg dh lama survey CD ni, tp blom la beli2 lg.. tgh survey price n tgk design dia jugak. Harap2 boleh menang this contest. Boleh daku mene'ry' CD ni dannn.. mana la tau kot2 this brand ok ke kan boleh la i add order lepas ni.. uhuu!! Tq owner sbb organize this contest!

ina said...

mamaQaseh mmg susah atikan asik nengok montot anak merah2..ina lak..hadeef bahagian montot x de masalh..yang masalahnya..dia eczema...sekali naik..cian sgttt

mamaazie..mana tau leh mng..thanks to be my follower....best tau since berbf n bercd nie..jimat fulussssss...bayau taska jerk...

miela77 said...

Salam..daku dah follow kedua-dua blog.

Semalam merupakan kali pertama Baby Qis mengenakan CD..Daku beliCD jenis CoolBaby Button dan Shines..tapi x berapa pandai guna lagi. Even smlm Baby Qis mcm x selesa je. Tapi teruskan juga perjuangan berCD. Memang tengah survey CD utk bekalan Baby QIs.. Maybe nak beli lagi. Mana cukup 5 je kan..moga2 ada rezeki Baby Qis kat sini..

Blog daku : http://miela77.blogspot.com
Email : Miela.77@gmail.com

ina said...

miela 77...
biasa la..mula2 rasa susah n remeh...
bila dah lama cam ketagih lak pakai cd tok anak nie..
thanks join contest..

Sitisifir10 said...

Ina,

Dah ramai yang bg komen dalam link ini...insya ALLAH teman2 yang hepi2 blogging ini akan sama2 meramaikan friends list Ina...

http://sitisifir10.blogspot.com/2009/09/giveaway-contest.html

Ini adalah link sebagai tanda saya nak turut serta dengan yang lain2...I'll be waiting for the next entry yaaa

Nik Ha said...

Salam,dah follow blog ni sblm contest lg sbb nak follow experience tg BF :) Cuma tak register follower la. Dek ada contest ni ku add lah kat follower..he..he..Blog CD tu ada jenguk2 jgk sblm ni.Ada cita2 gak nak jd reseller brand ni sbb mmg puas hati sgt. Cuma duk intai2 modal & semangat..he..he..takut hangat2 tah* ayam je kan.

Kat taska mmg guna brand ni.Tingin sgt2 nak cd lunatot yg design baru ni tp sbb cd yg dah ada kira cukup dah, terpaksa la tangguh dulu.Tp kalau tak tahan nafsu ku akn rembat jua..he..he..dah janji nak g jenguk showroom Pn Su Lunatots.Kalau dpt free suka sgtlah ni. Pray for luck ;)

juniza said...

salam kenal akak....

http://blogjuniza.blogspot.com/2009/09/giveaway-contest.html


dah follow ke2 blog akak...

ina said...

siti sifir,nik ha, juniza..thanks join contest

IeYzA said...

salam kak ina...
saya nak gak join contest nie
n saya dah ikut apa yang kak ina nak saya wat...
so..nanti tlg check k...
thanx a lot
nie link saya

http://ieyza83.blogspot.com/

ina said...

ok ieza..beres2..jom join..

IeYzA said...

thanx kak ina sebab bagi approval untuk join...act..iza lom penah pakai cd or whateverpun for my doter coz saya nie tak baper terdedah sgt dgn info2 nie sumer but iza nak try gak keistimewaan present yg akak nak bg nie...so, katekanlah menang dis item...leh laa kak ina tlg ajarkan yer.....huhuhu

IeYzA said...

karipapsayur....cd nie kena basuh yer...baru sayer tau...alamak...rasa cam kuno la plak coz tak memahami konsep cd...anyway...thanx la pd kak ina sebab wat contest sebegini..barula faham serba sedikit pasal cd

ina said...

my dear...mmg kena basuh..bukan dd but the concept is like dd gak..tahan lama..cum akena rajinkan diri basuh la..

IeYzA said...

oic...so, kalau nak basuh tu cd tu still leh digunakan la yer...oh yer..insert tu plak aper yer??iza ader terbaca ttg cd nie n ada perkataan insert...leh terangkan tak kak ina...thanx

ina said...

ieyza..insert yang kat dalam..yang serap wee2 baby...like towel..

IeYzA said...

oic...itu maknanyer insert...so..insert tu pakai buang or leh dipakai lagi setelah dibasuh...berminat sangatla ttg cd nie...nak belilaa satu...nak try test dulu...

IeYzA said...

oh yer kak ina...nak tanyala..lunatots nie boleh dipakai hingga baby size baper n baper kg??size nie boleh berubah2 ker?

ina said...

one size..adjust button je..fit from 3-17kg my dear

IeYzA said...

act kak ina...pas banyak info yang saya dapat kat blog nie mengenai CD, saya benar2 rasa syok sangat dan rasa teruja nak try...korang yang lom penah ader pengalaman pasti nak try gak kan...

taufidris said...

BRO PUN NAK JOIN TUK DPTKAN CD TUK BABY BRO...

http://taufidris.blogspot.com/2009/10/giveaway-contest.html

syakila said...

Ok Dah siap jadi follower kedua-dua blog.

tertarik gak nak join contest nie sbb dpt Cd free disamping tu dpt tahu rekaan terbaru CD>kila suka buat koleksi CD tuk bb kila...eemmm sekrg dah tahu blog nie..ok ler kan..

http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2009/10/giveaway-contest.html

tq

IeYzA said...

kak ina...act iza dah try pakaikan my doter dgn cd nie, ader member bg present sempena besday nisa ari tuh...baru try 3-4 hari n ternyata menjimatkan...rasa mcm rugi laa coz baru skang tahu ttg cd..then pas nie sure cd menjadi pilihan..

ogy said...

Assalamualaikum.

OK da jadi Follower & ur blog on my blog list
http://ogy2112.blogspot.com/2009/10/giveaway-contest-giveaway-ini-adalah.html

ina said...

ogy..thanks ya..join...

aryanie fairuz said...

salam..
teringin sebenarnya nk bg anak pakai CD.. harap2 kali ni rezeki menyebelahi, dpt la try.. tq sebab wt giveway contest nie...
& pas ni leh la tukar2 cite yer...

segalanyer kuterima... said...

KINAH MAU JOIN TUK DPTKAN CD TUK BABY KINAH JUGAK SILA SEMAK..

http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2009/10/giveaway-contest.html

TQ

inahasan said...

hai Kak ina.saya pun ina gak..
. salam perkenalan.
i folow u already...

http://inahasan.blogspot.com/2009/10/giveaway-contest.html

tq

inasepi said...

leh join tak??

http://inasepi.blogspot.com/2009/10/giveaway-contest.html

anin said...

Salam, kak
Alhmdulillah dipertemukan untuk menambah ilmu dn bertukar2 fikiran..seronok tahu ttg kebaikannya... saya mmg nk try tp bb 4 bulan..saya rasa sush nk guna lg tp kalau ada yg bolej guna awal pd bb die knp sy x cuba kn? sy gmbra dpt info dr akk..thnks sgt

http://seindahbayu.blogspot.com/2009/10/giveaway-utk-syahmi.html

IeYzA said...

kak ina...thanx sebab bagi hadiah tu...setelah lama dok berkomen..akhirnya....terima gak hadiah yang dinantikan...terima kasih banyak2....