Sunday, January 31, 2010

setelah sekian lama..

setelah sekian lama x menghapdate blog...akhirnya....aku kembali...dengan entry yang merapu..bukan x ada di alam maya...sekadar mencuci mata dan membaca blog kengkawan...rindu??? mesti lah rindu....sbb nie xtvt penting dalam hidup...

entry pertama....

ariani shirt baru beli..hehe..best la..
adalah, pasal anak bujang mama....yang bakal menjengah usia 1 tahun pada 22/02/2010 nie...hadeef tgh demam skrg nie..on off...banyak factor gaks kot..sebab 2 hari nie hadeef asik jalan jatuh...jalan 2,3 langkah..jatuh..pas 2 terus merangkak....x larat kot...demam lak dari hari khamis baru nie...on off..tapi x merengek..aktif cam biasa..agaknya nak ringankan badan nak berjalan agaknya...then, satu lagi..gigi atas 2 bengkak semacam jer...gerun mama tgk..kalo kuar 2..maunyer tercabut t***k mama time nenen 2..huhuhu....

entry ke dua..
kakak la...anak dara mama, najla nie makin lama makin keletah..terkadang mama x larat jawab..mama iakan semua...n kakak marah mama sbb x dgr cakap kakak..hehehehe...kakak yang amat2 penyayang pada hadeef..boleh di harap jaga hadeef...nampak je adik dkt ngn tangga...terus amek adik bawak ke depan tv..cuma sesekali masih lagi berebut barang ngan adik..huhu...yang nie la yang buat suara mama jadik macam 'mak lampir'...alhamdulillah progress kat sekolah pun 'not bad'...nak kata rajin sgt pun idok la..tapi ok la...rajin la tgk buku dah buat homework...masalah lagi bila bangun pagi nak2 bila bangun pagi..banyak menangis dari x sbb 'nak tido' lagi....bila dah kena air..ok lah.....

entry ke tiga..

pasal mama ngan papa...alhamdulillah, papa dapat lagi anugerah 'STAR CLUB' PERODUA untuk 2010...rezeki papa, atas usaha dia bersama PERODUA...tahun ni papa jalan2 lagi meninggalkan mama ke AUSTRALIA pada bulan 3, 4 nie...cuma bezanya kali nie...dulu mama di tinggalkan berdua bersama najla...tapi sekarang..bertiga, bersama hadeef sekali...x per papa, kami menunggu papa dengan adiah yang BEST2 gitu...macam hadiah yang papa beli kat HONG KONG last year erhhh....

oh ya..kalo ada rezeki kami, kami nak lagik baby...insyaAllah, kalo ada rezeki mungkin akan jadik baby end of 2010 or early 2011...mana2 pun kami terima...tapi apa yang penting...KERJASAMA....sbb mama kena further study tahun 2012..buat PhD..huhuhu..bila dah belajar..harus 3 tahun x mau preggy lagik..so, baik sblm pegi kan???

k la..mama ada meeting kul 11..dah lama x de meeting fakulti...
anak2 mama..moga kamu membesar menjadi insan cemerlang...
papa dan mama..harap cemerlang juga..x kisah la di tempat kerja atau di rumah...
moga 2010 tahun cemerlang untuk kita semua....

5 comments:

Rizziela said...

wah...hadeef nak dapat adik lagi...bestnya

Ammi Sara said...

Wah, mcm2 update. yg tak bestnye bile kena tinggal kan kan..yg bestnye nak dpt bby lg, aku lak terlebih sudah, wat phd obersi ke? best aarr..good luck with evrythg, bby, phd, work, hubby outstation..

fara said...

lama tak dgr citer budak2 dua org ni..dah nak setahun dah hadeef ek..

amnikhassim said...

kak... tak best la dok kat opis le ni... blogspot takleh buka... terpaksa guna broadband..
tak sempat lagi nak gi jupa kak ina kat fak sana... kita dok kat FIT je. =)

RAI said...

wah..sambung jgn tak sambung..
skang kan gomen suh wat phd kat obesee.. grab for it Ina...