Monday, January 11, 2010

aku gila ke??

aku giler ke?????
ya... inilah kegilaan aku skrggg...


korang ada x??? yakni...kumpul setem giant....siap ngendeng2 ngan member yang x nak setem 2....sbb nak redeem ITALIAN COOKWARE COLLECTION by BIALETTI....sajer jer...... dapat sebijik periuk ke..pan ke...ngan harga hanya rm 6.90...7.90..cukup la...saper yang x nak.....skrg setem terkumpul dah 142...so far dah boleh redeem dah..tapi tuggu lah dulu..sampai promotion abis 28 Feb next month baru aku redeem...tunggu setem berlambak2 dulu....

alkisahnya...kat terengganu ni (yakni kuala terengganu) hanya ada 2 pasaraya besar..mydin n giant....MYDIN mmg amat22222 dikenali di sini..dah jadik `trademark` org sini ngan mydin...terkadang barang2 2 ada yang mahal....pernah my BIL beli kerusi rehat kat giant...x sampi 2 hari beli..patah..gara2 adik dia yang agak2 sihat 2 duduk...so, can u imagine about tHE QUALITY...agak hampres la kan.....tapi kalo barang dapo leh tahan la...........tapi manusia berpusu222..kalo hari cuti, jumaat sabtu..tok sah harap nak dapat parking kalo sekali round....tak pun parking la jauh2..jalan kaki berpeluh2 ketiak....sbb nak ke mydin....kalo cuti umum n cuti sekolah....lagik la...beratur nak bayau punya panjang...kalo org ada anak kecik..yang bfeed lak..maunyer melalak2 kat situ jer...kalo ari keje ponnn...ramai jugak..aku pun kengkadang x fahammmmm..naper org surut2..kalo x silap aku..ada officer bank cakap..within one month dia leh dapat brjuta2 sales...huhuhuhhhhhhhhhhhh.....

berbeza ngan GIANT....x ramai org datang.....nak parking senang bangat....kalo hari cuti pon..senang je nak parking walaupun agak pack..x perlu pusing banyak2 kali..barang basah x la banyak sgt n kureng segar (yang nie x pe...pasar dekat je)..barang mungkin mahal seposen dua...yang aku suka sbb ada guardian, ada world of babies, ada roti boy.....ada BATA, ada la kedai2 lain gaks yang boleh aku merewang sekali ngan aman n x pack......ada chicken rice shop, RASAMAS...n ada playard tok najla main..x macam mydin...n yang paling penting aku shopping barang dapur n umah je...SUSU n PAMPERS dah reject dekat setahun dahhhh....

kalooooooo korang jadikkk aku la....korang pilih yang mana....aku VOTE for GIANT sbb nak selesa sikit kalo bawak anak2.....x sanggup mak beratur pepanjang...sekarang lak ada SETEM...lagi la aku gila kat GIANt..hehehhe.

6 comments:

ieyza said...

salam kak...
setem yg akk dok kumpul tu iza main buang2 jer kak...x hargai langsung...aduhhh..kalaulaa tau yg akk dok kumpul, sure iza simpankan...rajin tol akk mengumpul setem tu....kena banjer rm25 kan utk dpt satu setem...

ina said...

ALA IEYZA..RUGI TUH..CAMNER PAKAI CD??? BEST TAK??

Sayang.Ibu said...

kalo gitu cara mmg giant laa nyahhh... fuiyooo dah byk setem ko. aku kat cni pasal Tesco dekat ngan umah, mmg ke tesco jer laaa... giant dah lamaaaaaaaaaaa gilors x p...

amnikhassim said...

dok tganu ye??? saya pon dok tganu... tgh cari kawan2 yg support full BF ni... kat cni tak ramai ye yg full bf? saya keje UDM rasa cam nak kenal n kalo ada tau kelas ttg BF boleh inform tak kat saya?

thanx

ina said...

ye la amni...awak kat mana? mmg kat sini x ramai yang ada kesedaran nak bf..nie ext akak...3764..free2 call lah...

Afne said...

mengumpul gak tp tak sebanyak ina sbb tak stick to 1 tmpt membeli brg dapo. ikut kesempatan waktu je...

klu giant afne suka ke giant kinrara sbb bsr gabak & tak ramai org. tp mydin pun lyn gak time lps gaji meronggeng ngan member opis hehe