Monday, January 11, 2010

sekarang...

sekarang aku tgh mengepam..sesambil menghapdated blog yang dah nampak bersawang...
last hapdated last week...sibuk mengadap bebudak diploma ngan degree nie..kejap nak beli text books...kejap nak tanya soklan..x paham lah..kejap nak tanya itu..kejap nak ini....sampaikan last..aku kunci bilik..letak kasut lam bilik..duk senyap2....walapun bertalu2 budak budak ketuk...aku buat pekak badak...n siap dgr budak2 duk ngutuk aku selalu x dek kat bilik..hahahha...pumping is pumping...no ngelat2....now pun tgh pumping..saja awalkan sesi..biasa buat kul 10am..sajer awalkan kul 9am..sbb hadeef x brp nak direct bangun tido tadi..nak tunggu kul 10am..macam x efisen laks....

oh ya...output skrg??? of course la makin berkurangan..x semeriah dulu lagiks....tapi hadeef cam tau jer output mama dah x semeriah dolu2....dulu2 main2 mama dapat 24-26 oz for e 3 times pumping....sekarang paling banyak pon..mama dapat 16 oz jer....n dah 2 minggu hadeef pun minum 16 oz je ( 4*4 oz) kat nursery....cuma sekali sekala hadeef minum 20 oz...it's still ok berbanding sblm nie....mama pump 16..hadeef minum 24 oz..ayyoyo....

output kul 9am..only 6 oz...

tapi...mama still bekalkan 20 oz or 5*4 oz per day tok hadeef..biasanya akan ada balance 1 botol..stok mama dari penuh df...dah jadik 1/2 jer skrg....n kalo sama demand n supply..mama akan replace stok.....so x la stok makin surut kan....

logic la kot...my prolaktin hormon makin berkurangan...ngan stress kelas da start (sbb kena subject baru..huhu)..ngan peodnyer..n hadeef pun bakal meyambut ulangtahunnya yang PERTAMA tanggal 22/02/2010 bulan depan....alhamdulillah, tak sangka dah dekat 1 tahun hadeef menyusu ngan aku...

papa laks....asik ngendeng2 suh tambah baby baru bila hadeef setahun...tgh duk berkira2 mampu ke x nak handle nie...kalo dapat baby..hadeef lam 2 tahun...ok x condition 2...mr hubby kata masa muda lagik nie feel dapat baby masih kuat..dah tua sikit feel 2 dah lain...seronok tgk anak ramai katanya...cukup 4 stop lah...huhuhu..kena buat istikharah dulu nie.....cian lak hadeef tgh seronok menyusu 2....anyway...congrates to fara for the 3rd coming baby while danish 1 year and 5 month...insyaAllah, dipermudahkan segalanya...anak adalah rezeki kita....harta yang paling berharga dalam hidup kita ini..jaga diri baik2 erk...

ya Allah, permudahkanlah perjalanan hambamu ini.....

2 comments:

fara said...

huhu..thanks ina..terharu aku baca na..bila tgk ko semangat nak tambah anak dikala anak2 umur camni aku jadik semangat pulak..insyallah..dgn iringan doa kwn2 aku mesti kuat!!! sekarang ni cuma teruji dgn kerenah danish jela..doakan aku ek..

RAI said...

tambah baby...? hmmm... gud luck