Sunday, January 24, 2010

Atikah Hannani

last 2 days ku mendapat sms dari seorang member sekelas masa buat master, act. masa 2 dia buat PhD...sekarang Shamsul dah di Sarawak..meneruskan saki baki menulis PhD nyer..

sms nya berbunyi...

" isteri aku dah bersalin baby girl 20 jan 2010..tapi baby skrg di hospital, dalam insentive care.. darah kurang oksigen.. keadaan kritikal.. tolong doakan keselamatan baby kami"

terkedu aku....terkejut..sedih..macam diawangan...masa mula2 isteri Shamsul Herman disahkan mengandung..begitu gembira dia...sbb dah lama menunggu...yang sulung dah besar, dah tadika...atau dah sekolah rasanya....

terus aku call Syamsul..bertanya khabar..katanya setakat 2 hari bantuan oksigen dipasang..masih tiada perubahan..pakar kata peluang masih 50-50 selagi bantuan oksigen di pasang...

tidak tahu apa puncanya...tapi isteri Syamsul menderita SLE sejak disahkan mengandung....



Saat ini, Atikah Hannani sedang berjuang untuk dirinya...moga kita semua dapat mendoakan kesejahteraan dan kesihatan berpanjangan terhadapnya..

Atikah Hannani, kamu bayi yang kuat..kuatkan semangatmu untuk bersama kami...senyumanmu amat ditunggu2 oleh semua disekelilingmu....cepatlah sembuh sayangku...

dan semoga Syamsul sekeluarga diberi ketabahan dan kekuatan menghadapi semua ini...insyaAllah, kita semua tidak putus2 mendoakan Atikah Hannani...Aminnnnn...

8 comments:

UmiDAnisH said...

owhhh.. sungguh tersentuh melihat bayi suci tu..moga dia kuat dan terus berjuang hingga sihat sepnuhnya. aminn

Eja Danisya said...

Ya Allah, memang kuatlah pasangan ini tika melihat keadaan bayinya yang berjuang mempertahankan nyawanya,. Semoga Allah S.W.T memberi peluang kepada Atikah Hannani untuk melihat dan menikmati hidup ini,. Amin,..

Afne said...

ni yg buat airmata nk mengalir bila tgk & baca cerita2 mcm ni. aduuuhhh..

moga ibu bapa baby ni tabah mengahrungi apa jua dugaan yg dtg.

moga allah beri kekuatan & permudahkan serta cpt baby sembuh.

amnikhassim said...

kak, anak sedara saya pon tgh sakit kat UK sana. akak baca la blog saya

http://amnikhassim.com

fara said...

isk..sedihnye..mmg tak bole betul tgk baby berselirat dgn wayar ni..

smoga allah bagi kekuatan kat parents dia menerima ujian berat ni..

smoga allah bagi kekuatan kat atikah hannani (nama blakang sama dgn Damiya plak tu..) utk terus berjuang utk hidup..

Ammi Sara said...

Alahai siannye baby atikah...
aku ni mmg x boleh lah tgk baby dlm keadaan mcm tu...anak aku 2/3 masuk nicu masa baby, mcm tu la rupa berselirat wayar sume..

Yaya sbb problem reflux dlm badan 3 hari dlm nicu, waidi lak pneumonia, seminggu kat sana, lgsg x leh jmp...sedih...

Kita doakan lah sama2 kesihatan baby atikah..

Rizziela said...

Semoga Atikah Hannani kuat semangat....

Ya Allah....peliharalah bayi suci ini...semoga senyuman si comel ini terus menyinari kehidupan mama & papanya

ina said...

setakat semalam..baby Atikah masih sama..x de perubahan...hopefully, hari nie ada lah perubahan...