Sunday, September 27, 2009

merapu2..raya..tenusu..n macam2...

salam aidilfitri member2 bloggers...
mungkin seme masih di awangan..masih di kampung..
ku pun rindu kampung..rindu bersama family kat besut..
hohoho..alhamdulillah, tahun nie lama sikit di besut....
mizzzzzzzzzzzz u all...mmuahhh..

atau masih di rumah bercuti..ataupun duk melangut di office sebab masih x puas bercuti...no moodddd...sepertiku ini..
masih mencari mood untuk bekerja..sebab seronok
bukan sbb seronok sgt beraya..tapi seronok bercuti..
seronok bersama anak2...najla dan hadeef..


n sbb 2 juga,seminggulah ku tak pump susu (malas betuiii..)
huh...sekejap sahaja berlalu ramadhan..
tetiba terasa ramadhan telah berlalu bagai angin lalu..
ntah ketemu atau tidak di tahun hadapan...
camne ngan ibadatku..
huhuhu..sikit je pahala ku tahun nie..
ngan terawikh ntah ke mana...mengaji pun boleh kira ngan jari...
alasan : anak kecil (mmg x leh diterimakan...)..
kalo nak seribu daya..x nak seribu dalih kan..
camne nak terawikh..kalo kul 9pm dah terlentok ngan hadeef atas katil...
paksa dia tido n zzzzzzzzzzz ngan dia..
najla lak ku pasangkan playhouse channnel...
n dia akan menonton sampai papa dia balik masjid....
ZALIMMM nyer aku..
huh..hari nie sebab x ngepam semalam seme thawed ku amek..
24 oz..seme yang thawed....
sibuk ngan beraya..x de inisiatif nak mengepam...
ntah la..ku salahkan diri sendiri...malas nak mencari masa..
cian hadeef minum semua thawed hari nie..
n ku try bagi medela teat ari nie...nampak dia macam suka
kalo dia minum kat taska..senang sikit bs just tukat colar ring 2 jer..
botol mam 2 leceh sikit...
alhamdullillah..
hadeef dah 7 bulan lebih skrg..
meniarap masa 6 bulan (lambat woo..) n sekrg tgh buat xtvt pumping...hahahha..
inilah si botak mama yang dah dipotong lagi rambutnya last 2 days oleh papa..


dah 7 bulan lebih hadeef bfeed..
terasa sgt ikatan kasih hadeef n aku semakin kuat...
x leh mamanya x de..mesti melilau akan mencari...
mencari mama or mencari tutttttt...
tapi kupercaya..menyusukan hadeef banyak memberikan kenangan indah padaku...
yang x dapat diluahkan...
hanya kita yang mnyusukan sahaja tau...:)
ermmm pump tadi camner..
tadi pump kul 10.30 am..lewat 1/2 jam dari schedule biasa....
alhamdulillah..+- 12 oz sekali pump...


itupun tertumpah dekat 1 oz sebab ku tersyok sgt berblogging..
tgk2 botol dah penuh...rugi nih...
insyaallah..kalo x de aral..akan back to jadual lama...10am, 1pm n 4.30 pm..
insyaAllah.....
alhamdulillah, terima kasih ya Allah kerana masih melimpahkan rezeki untuk hadeef...
nampaknya...kena berhenti berblogging dulu...
nak siapkan notes untuk kelas....
nanti kita ketemu lagi...mmuah...



5 comments:

syikin said...

lebih kurang sama je kita ina
ku pun tak mengepum raya ni...
ibadat pun ku rasa kurang gaks
terawikh,ngaji,bgn mlm semua boleh dikira dgn jari...

ina said...

huhuhu..itu la syikin...kalo last year seronok year nerterawikh, ngaji (lagi la tgh preggy kan..)..sekrg nie..hohoho..dapat pahal jaga anak je la...

Nik Ha said...

Gambar kat ats sekali tu cantik sgt. Pencahayaan & warna yg menarik cam gambar potret. Seronok dpt bergambar ramai2 gitukan.

Sy pun pam sekali dua je masa kat kg. Tp lps blk sini kuantiti susu masih sama kdg2 krg.Rindu sgt time dpt 12 oz sekali pam.Tp silap sendiri gak, masih krg usaha.Masih liat nak ngepam time mlm2..huhu..kdg2 pam walau rasa B penuh yg kua cuma 2oz sbb takde let down..huhuhu..ku buat2 ceria je lah tp Allah maha adil. Time susu ciput amat, bb ku akn minum krg kat taska. Doa2 Allah permudah selalu misi penyusuan sampai 2 thn nih. Amiin...

ina said...

nik ha...
abang ina professional photographer esp untuk event2 kawen...so kalo gambar family mmg dia la amek part..mmg cantikkan...insyaAllah, mintak2 Allah mudahkan perjalan bf kita nie kan..aminnn

IeYzA said...

cantik baju rayer akak n family...