Sunday, September 6, 2009

alkisah tiles...oh tiles...

busannya...hari ahad dah menjelma..
ku gagahkan jua diri ini datang ke office...biasa la kan..
2 hari nie asik tido je lepas subuh..x perlu masak bubur hadeef awal2 sgt..
kalo tak 4.30am 2 aku dah start masak bubur untuk hadeef ( semangat tul mama kali nie kan..janji hadeef dapat homemade food...)
ari dah la terover lak tido..nie gara2 hadeef bangun menyusu jam 4.30am..tetiba aku yang landing gak..
terzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz gak..sedar2 dah 5.10 am..cepat2 kejutkan mr hubby...
kalo x maunyer kebulur aku ngan mr hubby gara2 x bersahur..
aky yang bersahur pun kekadang nak flatttt sebab haus n lapar
sbb aper ntah ( mungkin menyusukan hadeef buatku lapar....)
huhuhuhu....
semalam hari ke 15...rekod memasak di rumah masih dikekalkan walaupun keMALASan menjelma.....
oh ya..berbalik pada entry TILES 2..naper erk...
smlm kitaorg p beli tiles untuk umah baru awal tahun nanti...
umah pemaju nie x de tiles lam bilik...so kitaorg kena sediakan...
x kan makcik nak pasang tikar getah kot...
mana classs bebbbb..hehehehehe...
oh ya..bila org yang pasang tiles datang ukur 2..dia cakap dia nak pasang ASAP...
so terpaksa aku tinggalkan hadeef kat kak dah jap.....
zasssssss..p INSAMADU jap.....
malas nak p kedai lain..jauh...n kena masuk bandar..jammedd....
huh..rambang mata...nak cari tiles 16*16..
abiss tiles yang ku terjah ngan mr hubby...
sambil2 mata duk melilau ke arah najla...
aktif beno anakku ini..
terdetik kat ati nie..
nanti kan ada yang terburai pecah nie....
huhuhu.....
time nak bayar..baru je nak amek resit....
PANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG......
najla menangis...huhuhu....
semua kat kedai tgk kat najla n kami...
huhuhu...pecah....najla terlanggar...
2 keping..huhuhu..najla punya kuat meraung..takut agaknya..
mungkin takut mama marah ( mama kan garang..)
aku ngan hubby lak malu...confirm kena ganti nie..
tokey 2 pujuk najla....bawak gula2..senyap terus makcik kecik 2...
kitaorg tanya..kena bayar ke..
x yah...katanya biasa la 2.....
ku dukung najla ke kereta...
ishhh....
malu ada...gabra pun ada...
masuk je lam kete najla pun zzzzzzzz..ngantuk agaknya....
pengajarannya...jangan la bawak anak kecik p kedai2 cam 2.....
sib baik tiles 2 murah jer...
kalo yang mahal....rabak poket makcit..hehehhee
k la..nak sambung keje...zasss dulu.....
selamat berpuasa hari ke 16....

1 comments:

AziE-rAh said...

Ish.. Memang mendebarkan gak.
Syukur la x kena bayar erk. Tp kesian kat najla, sure dia takut sgt. Saya pun prnh terpikir, mcm mana la Imran bila dh blh jln nnt.. Ish, mmg jenuh nak kawal.