Monday, September 14, 2009

kenape aku malas...

malasnyeeeee
bukan ku malas nak ber puasa..
sbb tahun mmg ku suka bangat poser sebab 'kawan baik' belum lagi datang..
leh la ku berpuasa penuh tahun nie....
tapi aku MALASSSSSS
nak menghabiskan saki baki nak memasak di bulan mulia nie...
angin malasku dah datang..angin nak raya masih lum kunjung tiba
order gak kuih raya sbrg dua untuk mak kat kg and my MIL..
smlm sampai order pertama :

1) tart 50 pieces
2) biskut cornflakes kot - 50 pieces
3) biskut coklat chip - 50 pieces

yang semalam punya...hubby bayarkan...tang 2 yang best
tahun nie banyak yang mr hubby sponsor...
best gak tiap2 tahun x dapat bonus....
leh la mr hubby sponsor semua..
hehehhehe...
hari nie lak ku amek tart nenas gulung lagikkk 50 pieces...
sajer..buat pembekalan tok keluarga kan...
huhuhu....
baju raya anak2 pun aku beli online je ngan member2...
malas nak bawak anak2 esp. si hadeef 2...
time nak nyusu...huhuhu..sakan..x leh nak tunggu port yang sesuwaiiii..
last2 beli online senang...
pilih..transfer duit...tada..tunggus ajer pos lajunyer sampaiiii...
kasut raya anak2 jer ku beli kat KB Mall baru nie
time balik besutt....
mr hubby lak..no baju raya..no kasut raya..no baju melayu raya...
tapi ku dah beli gak kasut dr cardin baru nie..bulan pose gak beli..
hadiah bessdayyyy mr hubby ke 30..
kata nya nak beraya sederhana jer....
sederhanaaaaaaaa je ker....bila dapat kasut dr cardin rm 200++ tueeee...
aku pun x beli aper2 lagi..just baju yang confirm tiap2 bulan mak aku jahitkan...
baju kurung kerje a.k.a baju raya....
BERBALIK pada angin malas tadiiii....
smlm aku masak nassi gorengggg jer..n beli ayam golek 1/2 kat tepi jalan...
masa sahur lak..hahhaha
lagi sempoi..just nasi putih..sardeen n telur dadar....
cian mr hubby
jadik mang sa kemalasanku inih....
hari nie lak????
NAK MASAK APERR!!!!
x de idea lagi nie....bagik la cadangan kawan2..
yang simple tapi sodappp....




4 comments:

kakngah said...

hahaha!! bkn ko sorg jek mls.. akupun mls gk dh smapai hujung2 ni. haritu kemain sombong ngn psr ramadhn.. skrg br nk pandang..

ina said...

2 la...semalam beli laik kat param..mmg dah agak confirm x tahan...kononnya dah hangatkan tiem nak berbuka 2..tgk2 dah berbuih time sahur...beli kuih yang bersantan..kul 10 pm dah basii....gerammnyer..nampak gaya ari nie kena masak balik la..hohoho..

AziE-rAh said...

Saya sepanjang ramadhan nie baru brp kali masak..
balik keje dh letih.. terus beli lauk jer..
Hari minggu, bila saya tgh rajin nk masak, en. husband plak ajak kuar... hehehehe...
makin mls la skrg...

ina said...

suami ku ituh setiap hari kalo boleh nak yang kita masak..sedap katanya.....sedap ke....telur goremg pun sodapppppppppppppppppppp...