Sunday, August 9, 2009

lama x hapdate..anak2...

kesibukan melanda....sibuk ngan kuliah, preparing notes n study, study, study... ( mengalahkan student)..bengkel LOKI, siapkan file kursus untuk audit 16-20 August nie....n pastinya sibuk menguruskan 2 buah hatiku ituh....melayan kerenah mereka mmg memenatkan..tapi memberikan kenangan yang amat bermakna..kepuasan yang sepenuhnya..melihat mereka membesar dengan penuh kasih sayang....alangkah bahagianya...

alhamdulillah..mereka makin membesar..seperti belangkas...najla dah 3 tahun lebih n hadeef bakal mengjangkau 6 bulan...( 2 minggu lagi untuk introduce solid food).....aku suka tgk gambar nie...gambar yang diambil oleh paktam...begitu kasih najla pada adiknya hadeef...

walaupun..adiknya asyik menjadi mangsa cemburunya...cemburu sbb hadeef sentisa bersamaku ( dah, hadeef bf kan..)


sekejap je masa berlalu...rasa macam baru melahirkan mereka berdua...walaupun kesakitan melahirkan mereka dah dibawa angin lalu....

alhamdulillah, hadeef dah baik dari ezcema...walaupun eczema yang manja2 still datang on off tapi x la seperti dulu..menyebabkan hati seorang mama ini meruntun melihat anaknya mengagru2 n tidak lena tidur..hadeef masih lagi belum meniarap...PIL n my parents cakap hadeef berat sikit..badan pun cam askar..n aku iakan..mungkin lambat kot..(walaupun terdetik kerisauan dihati..huhuhu)

najla lak dah full wean off from bottle n cd...hahhaahaha..seronok rasanya bila dia dah minum susu thru glass n dah 10 hari aku x pakai cd on the whole night..yahoooooooooo.......macam baru lepas penjara jer...smlm tok sedara najla, tok moh berak dalam kain....utk pengetahuan seme, tok moh nie dah ala2 nyanyuk walaupun badan dia segar bugar.......n kena pakaikan pampers..tapi dia suka buang sdr diapers 2..semlm dia tanggal sendiri diapers n datang umah aku..n x perasan dia dah berak dari umah ma lagi..siap kena sikit carpet umah ku ituh....najla cakap aper...hehehe..." x malu la tok moh nie..tengok kakak nie dah besar...kakak berak kat bilik air.."..senyum meleret tok moh sbb malu..n najla sekarang suka nyanyi lagu air pasang pagi n burung kakak tua..yang 2 la dia asyik ulang...sampai kitaorg naik busannnnnnn.....layannnn jer...

anak-anakku...kamulah permata hati mama dan papa......

3 comments:

ekinckin said...

erm.....hepi je baca entri kak ina...make me smile...harap2 saya pun cm2 nanti...........

mamaSyabil said...

Salam.. gambar2 yg sangat cantik..
(ditambah ngan subject yg kiutmiut)
:)

Nik Ha said...

Sungguh bahagia menatap wajah2 permata hati kan.hati bermunge2.geram tul nak gigit pipi hadeef tu..he..he..ganaz lak acik ni