Friday, January 30, 2009

aktiviti jumaat...

erm..hari nie jumaat..bila dah jumaat pepaham la ye..hari cuti sekeluarga...ye la..my hubby keje ari sabtu..terkadang jumaat pun keje half day..start je bangun pagi..ish nak buat nasik lemak la..mmg dah terniat pun nak buat dari smlm..tapi yang kelakaunya..carik halia dalam peti ais x dek...alamak..nak tak nak kena p umah ma ( my MIL) la g cikup jap...then operasi membuat nasi lemak bermula pada jam 7.00 am..then..hidangan taraaa..siap tepat jam 8.00 am...1 jam ja beb..ponat duk dapo lama2...sakit pinggang...ye la..minggu depan aku dah masuk 36 weeks...yummy..lambatnya ma, abah n faezah dtg..dah lapau nie...hari nie ku buat nasi lemak sambal ikan n sotong..yummy..tapi sori la..lupa nak snapp gamba nasi lemakku yang sedap 2..

then....+- jam 11.00 operasi memasang lampu kat luar umah sblh kanan oleh hubby..nie gara2 pencuri naik umah dah kali ke 2...try2..tetiba dah jam 12.30..hubby kata x larat dah nak check kat mana error lagi..so..aku cakap rehat dl..sambung balik after solat jumaat...n macam biasa hubby dihidangkan nasik lemak tok kali ke 2..(nie kes jimat...malas nak masak banyak kali)..

petang lak lepas2 dah settle lampu umahku nie..lepak2 ngan my hubby tgk sinetron indon kegemaranku time jumaat..atau aku pangil citer "PAK USTAZ"..kul 3.30-4.30pm...citer keinsafan minggu nie pasal orang ynag beriman...di mana kuburnya n jenazahnya bersinar2 bila dia meninggal..lain ckt pada minggu2 lepas yang banyak menayangkan citer2 yang mengaibkan...moga2...kami pun dalam lindungan org2 yang beriman..:)

then..sound softly kat hubby...cakap nak basuh kete myviku...dia kata kejap..coz nak g umah ma nak baiki mesin basuh ma...tak leh guna coz akan bunyi cam 'gong-gang' bila start machine kain..SAH...dawai bra terlekat..coz umah aku last 2 month pun cam2 gak..n tepat jangkaan bila di buat inspection...memang ada dawai..confirm kak dah punya..ehhehehhe...( sorry kak dah..up sikit nama)..then lepas 2..dalam jam 6.15pm..baru la start operasi membasuh myviku...n jam 7.00pm..dah berkilat keteku itu....

nie baru balik dari TELANAI SEAFOOD..favourite kedai makan kitaorg..sebab apa...1st..of course sbb cepat..2nd..sedap..n 3rd..harga amat berpatutan..4th..dekat ngan umah...aku bantai kueytiaw ladna..makan ngan najla..then hubby amek cam biasa..sup tulang, telur dadar n nasi puteh...n pas 2 balik cepat2 sbb nak tgk raja lawak..(hubby aku nie x penah missed)...n sekarang tgh duk tercongok menonton kat umah ma..tgk ramai2 best sikit kan..

k la..2 la aktiviti hari nie..habis raja lawak..baru nak balik umah....saje nak lepak umah my MIL tonight...( nie pun sbb umah MIL n ngan umah aku..depan belakang jer...)..k la..dah penat seharian hari nie..len kali story mory lagi....

0 comments: