Monday, February 22, 2010

OHHHH MY LITTLE BOY...

hari nie adalah hari yang amat ditunggu2....
sbb hari nie jugalah pada tahun lepas mama keseorangan berjuang untuk melahirkan sikecil ini..
keseorangan berjuang..menantikan en hubby dari penang...
tapi sikecik ini tidak sabar melihat dunia...
lahir tanpa disambut oleh papa....
setahun yang lepas...

sekejap je masa berlalu...
sekejap ajer..masa dibawa angin lalu...
penat melayan perangai si kecik ini yang sentiasa on off...
tapi..itu semua dah berlalu...
ini lah budak kecik dah berusia SATU TAHUN hari nie...
NIK MUHAMMAD HADEEF NIK MOHD FAUZI tanggal 22 / 02 / 2009 pada jam 9.32 pm..

kelahiran hadeef amat dipermudahkan...
mulai keluar tanda pada jam 7am...jam 3pm baru terasa sakit..
itu pun masih mild contaction...
jam 8 pm...dah 5cm, terus mama disorong ke labour room...
jam 9.32 pm...lahir lah anak lelaki mama setelah lahirnya kakak 3 tahun sebelum itu...
alhamdulillah, disaat mama berjuang tanpa papa disisi...
mama di beri kekuatan oleh Allah...
alhamdulillah ya Allah...

bermulalah dunia breastfeeding mama....
sudah setahun mama mnyusukan hadeef tanpa FM....
nikmat yang mama tidak dapat lahirkan dengan kata2...
pelbagai ilmu mama timba....
semata2 untuk berikan yang terbaik untuk hadeef...
setelah gagalnya mama menyusukan kakak dahulu.....
alahmdulillah...
inilah stok mama setelah hadeef berusia satu tahun hari nie...


masih tinggal 130 pek * 4 oz....1/2 df mama..
dulu mama pertaruhkan 300 pek ebm untuk hadeef...
alhamdulillah, mama bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan Allah...
moga mama dapat meneruskan perjuangan ini..
insyaAllah sehingga hadeef berusia 2 tahun....

sempena hadeef berusia setahun....
mama dapat hadiah dari papa....
hadiah sempena menyusukan hadeef dan bercloth diapers selama setahun..
sbb mama dah jimatkan duit papa...
nie dia....

SSC in ACTION...as a alternative for ring sling....
thankss bi...
luv u so much for supporting me in my breastfeeding journey....
this SSC will be deliver today by shaz from www.jumpsacbaby.com
x sabar nak balik..
nak peluk cium hadeef...
dah najla juga...

6 comments:

Rizziela said...

elamat ulang tahun Hadeef..semoga menjadi anak yg soleh & dibanggakan keluarga..

kaklong nuzula said...

Happy birthday to hadeef... Semoga membesar dgn sihat, ceria lagi bijak...

Lebih kurang anak saya auliya la yg lahir 9.3.09. Hadeef dah boleh jalan ke? Anak sy dah melangkah tp tak berani lps tgn lagi.. Saya pun dah hampir sethn la menyusukan dia dgn susu ibu, EBF tanpa FM..

Sayang.Ibu said...

happy besday hadeef...wahhh kemain suka mama hadeef dpt hadiah dari papa.. hadeef..nih besday sape sebenarnye nih... hahahaa.... beb, nnt bgtau best ke x hadiah ko tu..

ina said...

tq rizziela.aminnn

kaklong nuzula..sama la lebih kurang..hadeef dah bertatih la jugak..paling panjang 10 langkah..pas 2 gedebuk jatuh...

intan..mamanyer yang lebih excited nie..hehehe

mama dhs said...

hepi besday hadeef..cepatnye rase masa..smoga membesar jadik anak yg soleh dan bijak..tahniah ina kerana berjaya dlm bfeeding journey + cloth diapering (ha..yg ni aku blom start lagik..)..

syikin said...

ina congrats for the 1 year bf journey...
happy birthday to little hadeef...
semoga hadeef berjaya di dunia % akhirat... amin