Sunday, February 7, 2010

US CD review..

maaf sebab acik x sompat nak snap gambau hadeef ber US CD nie...
nk pakai kan pun dah susah so, acik dah sampai tahap malas nak amek gambau dia br cd..
hahahhaha...
anyway, untuk memenuhi permintaan rerakan yang nak tau performance US CD nie...
nie leh la sikit ku letakkan reviewnyer...
n sempat prewash sekali n dia kali jerk...(case x menyempat/sabau nak test)
ini lah reviewnyer...

BG OS



yang nie baru sempat pakai sekali...
erm..yang x suka sbb inner dia suede ( achik x suko)
tapi suede dia x la macam suede from China (brand dirahsiakan..)
sbb dia lembut cikit..
PUL?? mmg lembut...
bila pakai x nampak sememeh...
ngam2 jer bila try M setting tok hadeef...x longgar kat kelangkang..
getah dia grip kuat..tapi x berbekas kat paha ngan pinggang...
tempat masuk insert sama nga LUNATOTS gak..terlindung..
pakai 5 jam..x bocor...sbb insert dia tebal dah lembuttttt...
sesuai untuk anak yang bersaiz sederhana cam hadeef...
rating : 4/5

RUMPAROOZ G2

really higly recommended when outing...
sbb...dia ada satu lapisan cam DD..yang boleh keep poo daripada keluar..
getah kat kelangkang n pinggang mmg grip dia kuat..n sama x berbekas..
saiz agak kecik baby baby yang bam2...
hadeef mmg ok sbb dia kurus jerk..jahitan mmg kemas...
insert mmg tebal...n canggih gitu..
u can combine within 2 insert (small n large) using flip button...
rating : 5/5

GROBABY

sesuai untuk ibu2 yang malas membasuh..
sbb just tukar dia punya SOAKER sahaja....dalam 2x sehari (rasanya)
tapi acik kena tukar semua sbb ada 1 shell n satu soaker sahaja..
kena usha extra soaker lah...
n nie cantik sgtttt..acik suko sgt...warna n kemasan mmg tip top lah...
bila tgk booster ngan soaker da 2 macam pelik jer mula2....
sama gaks..mmg x bocor lah..
rating : 5/5

n lastttt....HAPPY HEINYS

lapisan inner microfleece yang terlalu lembut...
teramat sesuai untuk baby yang paha n montotnya BAM2..
sbb one size HH nie agak besar...
jahitan bagi acik..biaso ajor...
tapi bila hadeef pakai M setting...
mmg besar sikit....tapi kat pinggang n kelangkang ok..
walaupun nampak gedabak sgt ngan hadeef yang kurus itu....
highly recommended to yang ada anak2 yang bam2 ye..
rating : 4/5 ( tok acik la...)

oh ya...MLH belum sampai da..x leh buat review lagi..tunggu okeh...

3 comments:

puan punyer said...

huhu Kak best yer... honestly walau dh tulis kat review td nak tanya gak.. jauh benor ker bezanya ngan made in china. us nya mmg tip top erk?

ajasu said...

Salam Laling, leh tak nk ckp 'seee...I told you!', In my personal opinion,Aja rasa org jual CD, pencinta CD, yang duk go green..go green tuh mesti cuba variety of CD. Get full experience..

hehehe...jauh beza kan? Tu la, Aja pernah pegi one blogspot nih, org nyer guna HH. Tapi ada org bang dia sebab dia prefer CD US banding China. Actually, itu masing2 la kan.. In term of materials, mmg jauh beza. And jauh lebih tahan. But jahitan.. (depends on cara basuh) ada jugak faul la,but maybe cara basuh kot. Kan dia dh golek2 bertarik2 lam mesin tuh.

Okeh, pasnih cuba Fabric minkee yg susah kering tuh, pastu Green Acre, Drybees hybrid (nih best gilos)...ekekekekeke... saje nk racun!!

ina said...

puan punyer..mmg jauh sgt beza....sampai terasa sayang nak guna sbb best n chanteq sgt...

aja...betul la aja...nie nak try minkey la nie..tgh duk usha2 online n usha poket hahahhahha..aja, mmg best lahhhh...so far, try us cd untuk dptkan experience..majoriti dr penjual cd...jual cd, tapi x tau bila kita tanya pasal fabric, inneer, n macam2..geram....bagi ina, kena lengkapkan ilmy pasai cd nie dulu...