Sunday, February 21, 2010

milk booster

lama x kuar ngan entry baru..
kemalasan ngan kesebukan melanda..
hehe sibuk tgk branded handbag ngan cloth diapers ada masa..hehe
opsss..pasal milk booster..
alkesah pasal milk booster...
1st try, ku mencuba brand *****E....
nampak gayanya kureng sesuai denganku..
x tau kenapa..sejak ku makan..
ku jadik alahan..badanku jadik allergic...
gatal2....
sblm nie aku makan gajah harimau pun x epnah2 gatal..
confuse kejap..
sbb aper..adakah sebab supplement or sbb mmg badan haku dah mmg gatal...
then aku stop..walaupun dah stop badan aku msih lagik gatal...
bertahan dengan ubat tahan gatal....
huhuhu...so, aku x berani dah amek supplement nie lagik..walaupun sejak aku amek supplement nie susu aku pekattt..mestui yummy hadeef minum kan...
bab increase milk supply..aku rasa x sgt...
sbb since makan, my output maintann jerkkk...

oh ya..kenapa perlunya milk bosster nie...
sbb sejak 2 menjak hadeef dah nak 1 tahun ( esok ler..)
my output semakin hari semakin berkurangan..
tidak la secara drastic..tapi agak la kurang berbanding time meriah2 dulu...
bestnyer mengenangkan saat2 lepas....
dolu2 dapat 24-28 oz 3-4 kali pump..
sekarang.....nak dapat 16 oz pun berchintooooo.....
kenapa aku agaks risau (sbnrnya..x risau pon..)
sbb aku asik curik 1 pek beku ku yang bernilai 4 oz (nilai??????)
si kecik hadeef nie DD > SS...iskh..cikg ekonomi dah wat kuar formula dah nie..
dalam erti kata lain 20 oz minum...16 oz pump....
gi mano 2....
daripada stok ku penuh satu df ( +-300 pek*4 oz)
dah skrg nie (+- 130 pek * 4 oz...)
dan mungkin keadaan akan krital lagik kan...
cumaaaaaaaaaaaaaa
aku agak bersyukur..aku x mengalami kemeruduman susu apabila nak peod...
maksudnya stok aku maintainnnnnnnn 16 oz sehari walaupun nak peod or sedang peod 9cam sekarang nie...)

iskhhhh...banyak lak melalut...
so skrg nie ku tgh meneraiii ini...

HPA HABBATUS SAUDA SOFT GEL...

kenapa try nie..
sbb..

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Hadithnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain: “Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim).


antara bahan2 nyerrr....
yang aku x amek tau sgt yer..

Antara bahan-bahan kandungan Habbatus Sauda ialah Fixed Oil (saturated dan unsaturated), Minyak-minyak Asas (sterol, thymohydroquinone, carvone, limonine, cymene), Alkaloids, Saponin dan Asid Amino. Dalam kitab Al Tibb An-Nabawi (Pengobatan Cara Nabi) yang ditulis Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah, Habbatus Sauda’

.Dalam kitab tersebut disebutkan bahwa Habbatus Sauda’ dapat mengubati 50 macam penyakit tanpa efek. Suatu ulasan ilmu kedoktoran menampilkan bahawa kandungan Habbatus Sauda’ antara lain:

  • Antiinflamasi, mengubati perih/radang tenggorokan.
  • Antiarthritis, mengubati rheumatik.
  • Analgesik, mengubati sakit gigi dan sakit kepala (migrain).
  • Aktivitas hormon, mengatur haid dan meningkatkan aliran susu.
  • Antiseptik, mengubati bau mulut.
  • Antivirus, mengubati demam dan flu.
  • Dermatologi, mengubati jerawat dan eksim.
  • Urinary tract, mengubati saluran kemih dan batu ginjal.
  • Sistem kekebalan, meningkatkan daya tahan tubuh untuk menangkal penyakit.
  • Gastrointestinal tract, mengubati mabuk, diare, kejang konstipasi, dan empedu.
  • Sistem sirkulasi, meningkatkan kinerja jantung.
  • Nematocidal, mengubati cacing pita.
  • Respiratory tract, mengubati sesak nafas (asma).
  • Mempertingkatkan sistem immuniti
  • Meningkatkan tenaga seksual
so far, aku x kesah sgt ngan mende2 lain...tapi bila haku tgk dia punya content 2 dapat increase milk supply..cam menarik....bila aku p head office HPA kat kt nie..bunting dia besar sgt...n the first yang dia tulis..dapat meningkatkan penghasilan susu ibu...usihhh...achik tergoda sungguh....terus beli....

rege.....normal price RM 48...ahli RM 38..actually dapat la rege member setelah merembat SIL punya card member....

FEED BACK??
ceewah...aku baru torai 2 hari..x dapek la tunjukkan testimoni....lagipun kalo effect cepat sgt...bubuh dadah ke lam 2 kan???

tapi...ada perubahan sikit...sbb this 1st keje n pump setelah bercuti 2 hari (hari minggu)..n acik nie tgh peod nie..tgh heavy lagi....tapi tadi pump kul 9.30 am..dapat 8.5 oz...biasa kul 10 baru dapat 8 oz...n pump terlambat sikit tadi..biasa kul 1.00 tapi kul 1.30pm baru pump..dapat 6 oz..yang sesi ke 2 nie aku kagum.......dah lama beb x dapat banyak nie...adakah sbb softgel ini..ataukah sbb minum air banyak, ataukah sbb direct feed hadeef or adakah disebakan peraan ku sahaja....wakakakkaka....i have look 4 the 3rd time pump nanti lak...

so, aper kata kengkawan cuba lak...ala2 menghasut la nie...hehe..

P/S : MMT sekotak..x terjamah beb..x tahan bau...FENUGREEK takut hadeef x tahan..dia G6PD...panas kan....n pastinya...makanku mmg cam gajas...hehe

1 comments:

Ammi Sara said...

Ina,
mmg betul! aku pun mkn, mmg susu byk w/pun time aku lapar or perut kosong, susu melimpah ruah! huwaidi smpi tercungap-cungap. pelik jugak tp insyaAllah sume bhn2 nye ok & halal..

Keep it up, mmg herge mhl sikit la, tp we want the best kan, jd lah member hpa. Aku dah,hehe..SIL la yg hasut jd member, huhu..