Tuesday, May 19, 2009

my new avent isis...

nak di jadikan cerita...hari ahad lepas pump susu untuk hadeef, battery fs ku dah 'blink2'..tandanya dah nak abis la 2..macam biasa, bila dah on suis nak charge naper x masuk....try lagi kat plug lain..kot2 plug rosak..x masuk gak...aku dah nak meraung..camner nie...pump spare mmg x de....n aku x penah nak standby dgn harapan fs mmg x dek masalah...how to express my milk by hand...uwaaaa.....skrgnya kat umah aku pump gak 2x untuk legakan b* while hadeef dah finish nenen....skrgnya dapat gak 6-10 oz time kat umah....

cam biasa..aku call aja ( dealer medela fs ku ituh..)...she tell me mungkin power supply fs ku rosak..mungkin sbb gulung or mungkin sbb penggunaan lain...n kes nie x penah jadik lagi pada customer dia....kalo kalian tgk, yang mungkin rosak ada yang warna hitam 2...n she will be parcel my power supply by hari 2 gak ( n my hubby call jap tadi, power supply dah pun sampai..alhamdulillah..)..x sabar nak balik nak test...

balik dari ambek mr hubby dari airport smlm, ku telah memaksanya ke W.O.C, Giant..carik pump coz dah x larat nak express milk dari tangan...dapat gak aku express 4-6 oz dalam masa 15 minutes..tapi lenguhnya tangan..atau mmg aku x gheti guna tangan kot....kat W.O.C je satu2 kedai yang ada jual breastpum yang ok2 sikit..kalo kedai lain ...mmg jual bp cap ayam jer...tgk2 ada 3 brand...pigeon ( RM180), MAM (RM240) and avent (RM210)...so aku decide beli avent...sbb ramai gak forumers kat susuibu.com yang beli n terbukti pump nie gak ok...cuma lenguh sikit..biasa guna freestyle, di hujung jari ajer..hahahahha...



bercakap pasal hasilnya..boleh la tahan..walaupun x semeriah aku express using my FS (ataupun aku yang malas nak pump lama2..hahahha)...
1st session tadi kul 10.00 am - 5 oz
2nd session kul 1.00pm - 6 oz
next session kul 4.00 pm - 7 oz ( pelik lak, biasa petang2 x dapat banyak nir )

so total output today = 18 oz ( not bad la...ngan kemalasan mengepam nie...lenguh woo..hehehe)

kalo aku guna fs..dapat around 18-20 oz....n x lenguh yang pastinya...x per la..sekurangnya, pengalaman ini menberikan pengajaran kepadaku supaya sentiasa ada 'backup'..kut2 berlaku masalah lagi..jangan ingat pump yang mahal x rosak..huhuhu....

1 comments:

puan punyer said...

mmg perlu ada backup yer? mesti kene take note nih. makasih