Wednesday, May 20, 2009

hapdate ebm stock 19 Mei 2009



alhamdulillah Allah masih melimpahkan rezeki untuk breastfeed hadeef kali nie...insyaAllah, 2 hari lagi hadeef dah 3 bulan, masih ada 3 bulan untuk meneruskan penyusuan secara ekslusif kepada hadeef ( w/out water, fm n solid food )...bulan puasa nanti ku dah boleh start kenalkan solid food untuk hadeef...

sbnrnya aku pun dah x tau brp jumpah stok ebm terkini hadeef nie...yang pastinya setiap hari kat office akan ada 3*3 oz extra untuk simpanan beku coz hadeef minum seciput je di taska...cuba bayangkan dari kul 8.00am-5.30pm hadeef hanya minum 2*3 oz ebm..kekadang je cecah 9 oz...ke ni yang di namakan ' reverse cycler'...kalo kat umah, aku mmg x leh wat keje sbb melayan dia nenen...terkadang dia nenen start aku balik keje smpai la kul 8/9.00pm ( ssampai dia tido)....aku rehat kejap je untuk mandi n solat....tapi x kisah la kan...janji, hadeef dapat yang terbaik dari mamanya....sebab susuku ini adalah HAK hadeef...

untuk ibu2 yang bf ur little one...try jangan skip our pumpuing schedule...walau malass, sibuk, x larat camne sekalipun cuba stick on our schedule...or erti kata lain..."jangan ngelat"....kalo x..kita akan tengok hasilnya yang makin berkurangan....chayyok..chayyok....berikan yang terbaik untuk anak kita...

0 comments: