Tuesday, December 30, 2008

masuk pencuri....

just want to share.....sedih sangat coz umah kena masuk pencuri (confirm budak penagih nie..) last 3 days..almaklum bercutinya lama..dari 23-28 Dis 2008...kat umah ma abah pun x de org...just kak dah, abang mahadi n man jerk..mungkin org 2 dah spy lama...tgk kete just ada vios je ( mtest drive myvi ke kl ) n ma abah x dek g penang umah abang die...masuk 2 je umah x suspect aper2 petang jumaat 2 sbb umah x bersepah..tapi bila nak masukkan duit dalam tabung najla baru perasan..tabung dah dikorek dari bawah n yang tinggal duit syiling je yang berterabur...pas 2 terdetik...SAH umah kena masuk pencuri...fisrt thing check my laptop..kung..kung...memang kena rembat gak...pas 2 inform kat my hubby n mula mengesan barang2 yang ilang...antara yang di listkan :-

* acer laptop...RM 2500
*gelang aku..RM 1000
*jam casio hubby..hadiah kawen lak 2..RM 500
*kasut camel n walker hubby..RM 500
*tabung najla..RM 100
*barang2 lain yang belum dikenalpasti..

anggaran +-RM 5000 gak...mungkin ada hikmah disebalik 2 kot..mungkin Allah nak ingatkan kita tentang kelekaan padanya..mungkin sbb kadang sembahyang lambat ke...kita x tau kan...yang penting kita terima ngan hati yang REDHA...

jam 6.00 pm hubby p balai polis bukit payong buat report..bukannya apa..mmg barang 2 x dapat balik kan...just inform mungkin nanti diaorg ketatkan rondaan ke camne...sekarang nie senang yang mat2 gian nak dapat duit....rembat masuk umah org n p jual wat beli BENDA 2...tak pk ke susah kita nak dapat balik barang 2...:(..CEDIH sungguh....

1 comments:

Aida Arisya said...

laaa ye ke...tabahkn hati...mungkin ada hikmah disebaliknya...jgn lupa layari saya punya blog..baru buat jgk..hahhaha http://aidaarisya.blogspot.com/