Wednesday, August 11, 2010

salam ramadhan dan masak lagi...

salam ramadhan kengkawan seme....
moga ramadhan kali ini akan digarap sepenuhnya oleh kita...
tapi esp tuk mama2 seme mesti susah nak terawikh kat masjid kan???
dah masuk tahun ke 4 solat kat umah jerkkk..
kadang x terus sbb terus terzzzzzzzzzzzzzzzz jerk.....
kadang2 tue paksa mr asben solat kat umah...
sbb nak berjemaah kat umah...huhuhu....
baru sikit Allah tarik nikmat Ramadhan kan kengkawan.....
niat dihati ngan mr asben...moga kami berdua dapat khatam Al-Quran
Ramadhan kali nie...
alangkah indahnya....
sbb hadeef pun da sibuk ngan xtvt dia sendiri...x layan mama sgt dah..
insyaAllah, moga ibadah mama lagi banyak pada tahun ini...
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

oh ya..cakap pasal makan lagi..
adusss baru pukul 3pm..perut dah berkeriotttt...
sayang mama...sabar erk.....nanti maghrib kita makan puas2...
kita kena puasa sebulan...
harap mama n bb kuat sepanjang ramadhan...
kalo diizinkan Allah...
nie masuk tahun ke 3 mama dapat puasa penuh...
2008 - mengandungkan abg hadeef
2009 - menyusukan abg hadeef ( tak peod2..)
2010 - mengandung lagikkkkk....

apa nak masak petang nie....
rasa macam dah ada menu lam kepala nie...
rasanya macam nak masak....ketam masak lemak kuning, daging kicap n sayur kobis bening....
cukup la..kuih lak goreng je donut segera yang saya dah buat tempohari....
x main la donut segera kat kedai kan???????
oh ya...nie xtvt ari minggu ari tu....
muffin cake untuk cousin ( dia buat tahlil ari jumaat lepas,
x tau nak bawak aper...)


potato bread yang begitu gebus....

lasagna untuk jamuan office semalam...yummiy..


keratan rentas lasagna...very the creamy...
say no to pizza hut and secret recipes...



n last but not least.....anak bujang n anak dara yang sentiasa teruja ngan breadmaker..

(abaikan dapur bersepah itus, bila nak pindah/siap umah baru nie....)

k la...kengkawan....dah nak balik dah..nak beli santan....nak masak...teruja lak nak masak sbb 1st day puasa.....salam al-mubarak.....bye22222222222222...

2 comments:

Sayang.Ibu said...

weh tempek ler resepi jugak nyahhh oooiii.. nak2 potato bread ngan muffin tu... :)

RAI said...

wah...rajinnye....sgt rajin...