Tuesday, December 30, 2008

masuk pencuri....

just want to share.....sedih sangat coz umah kena masuk pencuri (confirm budak penagih nie..) last 3 days..almaklum bercutinya lama..dari 23-28 Dis 2008...kat umah ma abah pun x de org...just kak dah, abang mahadi n man jerk..mungkin org 2 dah spy lama...tgk kete just ada vios je ( mtest drive myvi ke kl ) n ma abah x dek g penang umah abang die...masuk 2 je umah x suspect aper2 petang jumaat 2 sbb umah x bersepah..tapi bila nak masukkan duit dalam tabung najla baru perasan..tabung dah dikorek dari bawah n yang tinggal duit syiling je yang berterabur...pas 2 terdetik...SAH umah kena masuk pencuri...fisrt thing check my laptop..kung..kung...memang kena rembat gak...pas 2 inform kat my hubby n mula mengesan barang2 yang ilang...antara yang di listkan :-

* acer laptop...RM 2500
*gelang aku..RM 1000
*jam casio hubby..hadiah kawen lak 2..RM 500
*kasut camel n walker hubby..RM 500
*tabung najla..RM 100
*barang2 lain yang belum dikenalpasti..

anggaran +-RM 5000 gak...mungkin ada hikmah disebalik 2 kot..mungkin Allah nak ingatkan kita tentang kelekaan padanya..mungkin sbb kadang sembahyang lambat ke...kita x tau kan...yang penting kita terima ngan hati yang REDHA...

jam 6.00 pm hubby p balai polis bukit payong buat report..bukannya apa..mmg barang 2 x dapat balik kan...just inform mungkin nanti diaorg ketatkan rondaan ke camne...sekarang nie senang yang mat2 gian nak dapat duit....rembat masuk umah org n p jual wat beli BENDA 2...tak pk ke susah kita nak dapat balik barang 2...:(..CEDIH sungguh....

Monday, December 15, 2008

my Free Style...


akhirnya..barang yang ku tunggu2 tiba jua....teruja sgt when aja call on 13th Dec cakap yang my FS dah post..huhuhu..x sabar nak tgk depan mata sendiri pump 2...biarlah lambat lagi delivernya yang penting boleh kutatap setiap hari...moga2 my breast will provide more n more milk 4 my little one when i look everyday on my lovely pup..hehehehe..then sibuk2 kat seminar..hubby call kul 10.00 am semalam cakap my pump dah sampai..adussssss..cepat la abis...x sabar nak balik tgk pump...balik jer umah terus selongkar packet 2..then yang kami bertiga ( me, hubby n najla ) begitu teruja tgk Fs..keciknya....x macam dalam gambar..x caya rasanya....berbaloi walaupun harganya..huhuhu..RM 1700...hahhaha...aku tutup mata jer....aku tahu ini yang terbaik untuk anakku...( dan seribu..sejuta penyesalan untuk najla sbb x dapat breasfeed najla selama 2 tahun..just sempat 3 month saje sbb nun jauh..maafkan mama sayang).....aja thanks....on your services provided..i really appreciate...najla teruja ngan botlle susu 2 samapi duk main dekat +- 1 hour..duk bagi bear minum n macam2....cuma aku x bagi pump 2 takut ROSAK....kan belum guna rosak...takut woo...bukan barang murah....n isyaAllah....akan ku breastfeed kan my little ones selama mana dia mahu...Aminnnn....

seminar oh seminar....

akhirnya..habis jugak seminar pengurusan kebangsaan 2008 nie...oleh itu berakhir jugak la kerja aku as ajk cenderahati..kerja nie awal2 x banyak sgt..tapi bila dah dekat ngan seminar 2 kelam kabut la..coz nak settlekan participant, presenter bag n macam2 lagi la...seminar nie 2 hari, 13-14 disember...buat kat primula beach resort..(kononnya hotel paling glamer la kat kt nie...)..dua hari gak la aku makan bagai..(maksudnya makan x ingat dunia la nie...)..hehehhehe..takutnya nak timbang next week....naik mencacak la beratku nie...tapi dak SODAPkan..mana boleh lepaskan peluang nie...hopefully tahun depan ada lagi seminra nie cuma nak sehari jerk..x larat sampai 2 hari kat sana..then moga participant next year x la mengecewakan macam this year punya....CHEDIH la.....anway..TAHNIAH for my FACULTY.....:)