Monday, November 24, 2008

konvo..oh konvo....





























hari nie baru berkesempatan jeguk ke blog ku nie..bukan aper...sibuk ngan nak submit resutl budak2..nie dah lega dah settle...nak citer citer pasal konvo last month....sempat la g amek scroll sarjana walaupun ingatkan dah x gi....x larat sesangat masa 2..apatah lagi masih bulan syawal malas rasanya...konvo berlangsung 6 hari...start 18 Oct hingga 23 Oct...tapi aku kena sesi ke 9...22 oct 2008..jatuh pada hari rabu..nape la x kena hari ahad..kan best 2...sambung konvo ngan birthday ke 29 sekaligus..dah tue aku nie...cuma kali nie yang berbeza ngan konvo 1st degree coz dah ada anak kat luar n anak kat dalam perut..( time nie najla 21/2 tahn n baby dalam perut almost 5 month)..n yang datang ialah family in law..x ramai pun..just anah..ma...n lukman ( 2 pun sbb dia belajar kat bangi)..keluarga belah aku x datang..n x sempat bagitau...x per la...lagipun yang banyak berkorban time buat master nie my MIL family..sekali sekala buat seronok keluarga ma ngan abah lak yang banyak berkorban jaga najla time aku belajar dl..

so..nak jadikan cerita bertolak dr terengganu pagi2 hari 21hb then samapai serdang (p amek jubah ngan member dl..thanks khairul..jadik mangsa terakhir untuk amek jubah..) dalam kul 3.30 ptg...then balik sml ke kl..check in kat Duta Vista ( k dah belanja..guna point dia...top up sikit jer lagi sbb lama sgt duk sana..) dalam kul 4 ptg..kepenatan seme ye la travel dari trgn ke kl...malam ke bangi lak..jumpa n amek man..then pekena char kueytiaw pulau mutiara favourite aku..dari trgnu asyik teringat..so...dapat makan gak akhirnya...akhirnya order 2 pinggan sekaligus..n aku berjaya abiskan...hehehhehe...yang lain2 just makan nasi putih jer..then man ikut kitaorg balik kat DV...n tidur ngan nyenyakknya coz esok nak konvo lak..

Esoknya kul 6.30 pagi dah bertolak awal2 ke UPm..takut jammed n nanti parking penuh..x larat nak jalan jauh2 bawak perut nie..sampai sana lebih kurang kul 7.00....bergegas kat dewan..seme x masuk dewan..duk kat luar..then dia org seme g makan kat cafe kepertama....amazingly..aku lak biasa la..dah jumpa kengkawan..lamanya x jumpa..+- dah setahun....jumpa ngan kak fiza, kak ju..ahda (abis jugak akhirnya makcik nie..)..lim n member2 nya..din..yang x bestnya razihan x dek..napa la x dtg konvo....

Berdebar lama x naik pentas..pulak 2 aku yang mula2 sekali mengetuai kumpulan penerima master ekonomi....baby..mama naik pentas..najla tgk ngan papa kat luar jerk....kat dalam bukan duk wat mende..bersemnag..sembang..sembang...then abis kul 11.30 am..awal lak..kuar2 jer..najla dah pegang bunga bagi kat mama...siap ada bear kagi...sayang anak mama..thanks abag hadiahkan bunga untuk ina.....gamba2 sikit terus naik kete ke bangi..anak mama najla kelethan terus tertidur sebab tunggu mama lama sgt...amek gambar family then g makan sate KAJANG....bestnya....n hantar man terus coz dia kelas kul 3.30 ptg lak...balik dr hantar mana kitaorg satu family g kat Jaya Jusco Equine Park nak p carik baju pregnant,,,maklumla dah big size skrg..maunya kat rm300 gak baju yang aku beli..tapi puas hati..tok ngan tokki najla kepenatan.....then Che Da Faizah call dah sampai stesen komuter serdang lak...g amek dia lak then kitaorg pu menuju ke SOGO....saje g beli2 stok makanan bekal kat DT..boring kat sana..x dek makanan..n jauh dari kedai....then malam 2 kitaorg makan western kat kg baru...murah giler kalo nak banding makan kat ganu nie....mak5 org..baru 60 inggit..kalo kat tganu nie maunya rm 100++....then balik antau CD kat flat kg baru dia yang hyampir nak runtuh 2....terpk lak..bertuahnya mama belajar kat UPM dl..complete..x de la duk flat cam 2...Khamis 2 2 jumpa che da kat flat dia n dia tido kat DV....jalan2 makan nasi air n makanan panas n jumaat last daya pekena Nasi LEmak Antarabangsa yang x sedap langsung 2.....menyesal rasa makan kat situ dah la mahal..aku x tau naper org ramai makan kat sana sdgkan mg TAK SEDAP..rejected...hahhaha...then lepas 2 dalam kul 9...24 bertolak la kitaorg balik ke Terengganu dengan bermacam2 kenangan manis yang terpahat di ingatan..ermmmmmmmmm...bila nak buat PhD lak nie..nak x nak..kena buat gak...free kan diri dl lam 5-6 tahun..insyaAllah..nanti aku bersedia mental n fizikal untuk itu semua...:)

0 comments: