Tuesday, October 18, 2011

teruskan..


study dan terus study..ada kelas 4-6 pm jap lagi...pagi esok sambung lagik kelas yang sama 8-10am...x sukernya hari selasa dan rabu.....:((((((((

khamis bermula episod lain pulak...peninnnn...

Tuesday, October 11, 2011

nasi MAQLUBA


kecewa aku makan nasi ni lunch td....
macam ni punya nasi pun RM 9..yang diberi susu masam, acar, ayam seketul ngan nasi..tobat aku x g lagik kedai MAQLUBA AL AYYASH tu...hampres..cekik darah macam la aku tercekik makan tadi sebb x dek kuah..paling kurang bagi la kuah DALCA ke..iskh..iskh..x lama lagi tutup la kedai ko...

Monday, October 3, 2011

my COWAY

dah lama x berblog, hari nie nak bercerita pasal air lak...korang pasti ni semua pastinya bosan kan...ye lah..psl air..tu pun mau bgtau...saya mmg obses pada penapis air..sbb air yang bersih akan menghasilkan idup yang sihat...tapi keobsesan sy membeli sebelum nie...tak termasuk dalam keobsesan saya menservis filter penapis saya..so apa yang jadi, sama lah jugak seperti kita minum air yang tak bertapis..dah satu lg, kebanyakan syarikat MLM yang menjual penapis2 air nie spt. D* S*****, B** A***, I******, dan sebagai hanya melakukan produk tapi x menjaga after sales..cuba bayangkan kalo kwsn kita bekalan airnya teruk, sepatutnya makin kerap la kita kena tukar filternyer..tapi macam sy...x penah menukar penapis tu...dan kos menukarnyer pun leh tahan...


masa sy duk jalan2 pesta konvo UnisZa baru nieh la, sy tertarik ngn penapis air nie..bila dah tertarik sy mmg nak beli lah...walaupun sy tahu kosnya agak mahal..sy bolayan je salegirl duk potpet sbb PANAS....lepas pada tu mula la search pasal COWAY nie...sy malas nak promote...sbb sy bukan penjual...but as pembeli....anda semua pasti x menyesal....jenguk kat sini, COWAY..

malas nak bercakap pasal kos...yang pasti pas nie sy x yah pk pasal servis bagai..sbb diaorg akan datang umah service....janji u all bayar jer servis charje rm480 per year/ free for 1 year ( kalo beli cash) or RM110/month for installment method sehinggalah bulan ke 60 include servis cost n water filter...

yang aku SUKA pasal coway nieh...
1) x caj pk pasal nak cuci filter bagai...just tadah je air tue...
2) complete with the 3 system...room, hot n cold..yee ha tak yah tadah air lagik..air terus direct...jimat space peti sejuk..


3) anak2 x susahkan mama nak air, amek sendirik...yg pasti bila sy nak minum mesti duk kat COLD...amboiiii air sejuk sokmo kome yer..kecuali time hadeef nak susu....dia akan suh mama buat..x kan nak buat sendirikannnn...untuk COOL water just pusing je knob room to cool..



4) penjimatan letrik...setakat ni x smpi lagik bil sejak pakai COWAY nie...tapi menurut bos COWAY sini kt just RM7.50/month...mungkin sbb dia ada SLEEP mode..bila lampu padam/x de cahaya....automatic sleep mode akan beroperasi....just 1/2 penggunaan kuasa berbanding time siang..dah tido saper la nak minum air kannnn...


KEBURUKAN :
1) x de lagik, kalo ada sy update..

korang punya penapis selalu cuci kah....bila last korang tukar filter...kalo rasa dah lama x buat camtu....pegi la cuci or p tukar filter tu....x kisah mana2 jenama pun janji u all maintain servis spy kita sentiasa menikmati air yang bersihhhh......ada my member, kakak dia masa buat fitness test kandungan urine tinggi...dr. kata datang dari kita minum air x bertapis..bukan kat umah je tau..kat kedai tu esp kita yang bekerja....kalo rasa malas..bertukar pada COWAY nieh...(promote lak, x dapat seposen pun...