Wednesday, April 7, 2010

indahnya....

indahnya zaman kanak-kanak...
menyanyi..bernasyid...
seronok kan...x yah pk masalah dunia..

teringat lagu najla selalu nyanyi setiap masa...

LAMA-LAMA DUDUK DIAM
DALAM KEPOMPOM DAN KELONGSONG
TIBA -TIBA POM-POM PECAH....
POMMMMMM....
LAHIR RAMA-RAMA YANG TERINDAH
RAMA-RAMA..
CARI BUNGA
BUNGA PUTIH BUNGA MERAH
SEBELUM MAKAN BACA BISMILLAH
SELEPAS MAKAN TERBANG TINGGI
UCAP SYUKUR DALAM HATI
ALLAHU RABBI..ALLAHU RABBI...
KERANA ALLAH SAYANG KAMI
BERI REZEKI DARIPADA KAMI

kalo lah semua kita umat dalam dunia nie mempraktikkan semua ini.....
alhamdulillah.....
jangan hanya sekadar nyanyian kanak2 berusia 4 tahun.....
bersyukur seadanya kepada Allah S.W.T.....
atas rezeki kurniaanNya....

Monday, April 5, 2010

2010 new addition....

alhamdulillah....2010 bakal lagi menyinari hidup kami lagi...
alhamdulillah najla dan hadeef bakal dapat adik hujung tahun nie....
got a 7 weeks pregnancy now....
masih terlalu awal....
setakat ini masih ok lagi meneruskan trisemester pertama...
cuma letih sikit malam sbb still continue direct feed hadeef waktu malam....
hadeef still totally on thawed ebm kat nursery (rezeki hadeef sbb masih ada stok)
sorry sayang...
mama x larat nak pump..kalo pump..mama akan menggigil2 membawa ke malam...
mama cuma larat breastfeed hadeef malam jer....
2 pun mama bagi hadeef makan kenyang2..baru la hadeef kurang nyonyot...
maaf hadeef, dikala hadeef berusia 1 tahun 1 bulan...mama dah berikan adik untuk hadeef...
tapi hadeef dapat adik nanti dah dekat 2 tahun kan..
hadeef masih leh manja banyak2 ngan mama....
lagipun mama kan dan makin tua....opsssss..........
kena productive sikit....
2 pun berbanding 1st and 2nd pregnancy.....
rasa makin 'berat'..
makin x larat....
camner la kalo preggy di usia 35++ nanti...
mama x sanggup....
mama pun x sanggup nak wean off hadeef..comey hadeef time nenen mama..hiks..hiks...
susu tok hadeef masih ada...
cuma x la semeriah dulu kan.....
apa2 pun ini lah rezeki kami sekeluarga.....rezeki Allah yang kami rancangkan...
moga Allah permudahkan pregnancy kali ini...
moga anak2 mama akan menjadi anak yang soleh dan solehah..
Aminnnnn....

Thursday, April 1, 2010

agak2 la...

huishhh...
agak2 la kalo nak makan pun....
aku tgk pic nie pun dah geli tekak...
apatah lagik nak makan....lagi nie mmg makanan non muslim...




dah la tengah musim geli tekak bagai skrg nie....
kadang diorg nie macam dah x dek mende lain ke nak makan...
tapi inilah realitinya di cambodia@kemboja@campucia...
nie adalah makan biasa bagi diorg yang non-muslim..
bersepah2 tepi jalan...
kalo kat tempat kita ada mee goreng talam@bundle....kat sana...ini laah dia...
my hubby's friend (chinese maa..) try to eat this....
katanya..sedap sgt...huhuhu..
cengkerik goreng kicap...lipas goreng....
adusss...
beruntung nyer kita kat malaysia nie....
x penah tgk mende2 camnie bersepah2 tepi jalan....
x ke naya kalo tetiba anak ngamuk....
nak makan....nak makan...
tak ke haru.....
owhhhh..indahnya negara kita....

p/s : kenapa tetiba aku tersgt patriotik nie...