Wednesday, October 28, 2009

tumpah..

sadis betul semalam....
pas mengepam aku letak botol pump nei kat atas meja...
camner la tak perasan..
pangggggg.....terlanggar lak botol 2....
1 botol 2.5 oz n 1 lagi 1.5 oz...
sib baik yang tumpah 1.5 oz.....
cedihhhhhhhhh beb...
rasa cam nak kutip jer balik susu 2..
ish...ishhhhh.....


nak meraung aku tgk susu tertumpah...
huhuhu...
sib baik aku terrajin nak pump kul 6am smlm...
kalo x kena amek 2 ketul la thawed ebm tok hadeef...
careless sungguh aku nie..
len kali hati2 sikit...
nis sib baik 1.5 oz
kalo 4,5,6,7 oz..camnor 2 makcitt...

Tuesday, October 27, 2009

turn mama lak...

asik duk menempek gambar anak2 jer..
kali nie nak tempek gambar mama tgh berkursus kat RUMBIA RESORT last 2-3 days...
yang bestnyer kursus nie sbb group mama dapat BEST PRESENTER
tok LEARNING OUTCOMES...
semua faculty present..
tup2 FPPP yang bestttt...
yeehaaa....group kitaorg nie memain nie...
tgh org duk bagi talk..kitaorg duk berinternet(aku la 2)..makan gula2..sembang..
tapi time present..siap dapat pujian..TAHNIAH untuk group ku ituh....
nie sedikit sebnayak gambau..
sorry la coz camera E71 ku sajer..
lupa bawak camera ler...

tension beb buat LO tapi pas 2 senyumm..



smileeeeeeeeee..abis dah tensen..


cukup2 ler....mamanyer pun leh tahan gak bergambau...hahahhaha...

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

nie merupakan kali ke tiga contest yang ku join..
kali nie anjuran
SMILEYKIDS...
Contest Senyuman Ceria Si Comel ini akan ber akhir pada 31 Oktober 2009..
jom joinnnn


GAMBAR SI COMEL
NAMA : NIK NUR NAJLA NIK MOHD FAUZI
UMUR : 3 TAHUN 6 BULAN
***********************************************************

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
*************************************************************
kali nei juga ku pertaruhkan gambar najla... kenapa najla???
sbb hadeef susah nak senyum...
aper lagi kengkawan..belum terlambat..
jom ke SMILEYKIDZ

selesai sudah...

alhamdulillah..
kursus dah abis ngan jayanya...
tapi bukan kursus yang aku banggakan sbb aku mmg jenis yang 'malas' sikit kalo berkursus..
tapi berjaya tinggalkan hadeef ngan papa n PIL selama 3 hari 2 malam...
1 n 2 week b4 p kursus...aku risau sgt...
leh x hadeef adapt ngan ebm sbb malam x penah lagi mama x de..
since hadeef dah 8 bulan nie, ni la 1st time aku tinggalkan...
terdetik lam hati boleh x...camner aku nak uruskan ebm kat sana, bengkak x b* ku....camner papa n PIL nak handle ebm tok hadeef...ngamuk x hadeef..bila aku balik hadeef nak direct feed x...
semua 2 menggangu fikirannku...
akhirnyyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaa...
semua berakhir n berlalu tanpa sebarang masalah...
alhamdulillah....
thanks to my dear n my SIL n PIL coz banyak mmbantu...
ditempat kursus..aku akan mengepam 3 jam sekali....n pernah satu malam ku alarm phone tok bangun pump..tapi terlajak...kunci jam 2..bangun kul 5am...
terkejut aku..b* bengkak giler..
tgh pump lak aku zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz tertido...sib baik FS akan mati sdr bila dah 30 minit...
masa nie la aku amat2 kagum ngan EP nie esp hayatie.....
teringat sgt dia bila aku pump time pepagi2 buta 2...ngantuk beb..
ko mmg kuat semangat hayatie.....
member2 lak terkejut sebb xdiorg x caya...
penyusuan susuibu boleh diaplikasikan sampai camnie...
kenapa aku buat cam2 ialah nak memastikan supply akan sentisa cukup untuk hadeef bila balik nanti n nak topup ebm yang hadeef dah guna...
kalo ikutkan penyakit M 2 mmg ada...
nie la hasilnya di tempat kursus...
ada gak aku buang sikit2 sbb x cukup cooler bag (aku guna medela n stylo mama) and liner(mmg silap aku, x bawak extra liner..)


alhamdulillah ebm nie berjaya dihangkut balik tanpa ada masalah....
n hari nei hadeef minum semuanya fresh ebm setalah 3 hari asik minum thawed...
n balik ambek dia kat taska smlm....terus hadeef memulun dengan jayanya...
qada' yang aku tinggalkan..
betul cakap sue lunatots..baby yang dah besar akan rindukan mamanya..
takkan sekali melupakan b* kita...:)
oh ya..pagi nie start balik mengepam kat office...
n aku rasa output semakin bertambah bila balik kursus nie...
sbb rutin mmg 3 jam sekali..n aku leh dapat up to 40 oz per day...
sbb kalo kat umah time keje..
aku mmg x pump the whole night 2....
yang aku rasa bnayak sbb kul 6 am tadi aku dah pump yang sblh kanan sbb bengkak sgt....
dapat 5 oz....
n baru jap tadi pum dapat lagi another 11 oz...


alhamdulillah....
makin banyak....
biasa pagi2 aku x pump n pump kul 10 dapat lam 10-12 oz...
kira total kul 6 n 10 dah dapat 16 oz....
apa yang aku pegang...selagi kita sentisa mencari ilmu...
aper2 sahaja esp pasal parenting nie..
kita akan nampak hasilnya...oh ya..best gak gi kursus nie..
tgk2 balik 2 dah tersidai cd2 hadeef..


wah papa basuh....bagus2..
papa mithali betul...
sayang papa...mmuahhh..
n kawan2, jangan risau sgt2 bila nak p kursus nanti..
insya Allah dipermudahkan olehNYA ....

Sunday, October 25, 2009

menang..rezeki...

tgh duk melayan kursus nie sambil menjengah blog2 member..
tetiba aku terpandang updated post by mama putri&syabil

thanks to sweetcutiepie`s blog sbb anjurkan RAYA PICS CONTEST..
hope ur shop will blossom alwazzz ya...
n len kali anjur lagi ya..heehhe...
sebenarnya, nie la 1st contest yang aku masuk...
sajer mencuba nasib n aku x penah mengharap menang
padahal lam hati mmg nak..hahahaa...
alhamdulillah rezeki najla agaknya....
ku pertaruhkan gambar nie...
gambar yang untuk contest....


nie lak hadiahnyer...



mama putri&syabil cakap..hadiah on e way..
best nyer....
anyway thanks..coz ber`tuah' kali nie..
leh la najla bergaya ngan burberrynyer...

Saturday, October 24, 2009

kerinduan

apa yang hadeef tgh buat????
apa yang najla tgh buat?????
apa yang papa tgh buat????
....
...
..
..
mmmmm..
aku rindu...
rindu ngan kerenah anak2...
n malam nie..malam pertama aku tido tanpa bersama hadeef..
sepanjang dia berumo 8 bulan ini....


really mizzzzzzzzzz all of there..
lamabtnyer abis kursus..isnin baru abis..
camner hadeef tido malam nie..
aku lak yang resah gelisah..
cian che ngah ngan papa..
camner la diaorg panaskan susu hadeef bila hadeef bgn tgh malam nanti..
risauuuuuuuuuuuu
bersabar x hadeef menunggu susunya..
biasanya...dia mencari mama..
hope everything will bw okehhhh..
alahhh anak mama...
ciannyer..
tunggu mama balik yer....


Thursday, October 22, 2009

geram sungguh

p/s : kakak kaco adik..hehehe..
nie hobby baru hadeef

geram sgt2..sebab hadeef dah pandai bukak cd dia..
permulaannyerrrrr bila seluar dibukak...tangan mengagau carik velcro 2..


kalo yang snap button mmg x pandai bukak..
kalo yang velcro..sekojap jer...bila bukak je suar...
terus tangan gatai dia tarik velcro 2...

tengok la...
biasa kalo kat umah aku mmg pakaikan snap button..tapi kalo kat taska..
mmg seme bagi velcro sbb x nak susahkan org taska..
ayyoyo...baru 7 bulan dah pandai dah yer....
hahhhhh...dah dapat...
nie bila dah bukak..biasa la...xtvt 18sx ler..

anyway..mama x kesah pun..mama x marah sgt pun..cuma geram sekali sekala....tak per la...hadeef tengah meneroka dunianyakan...bagi la dia meneroka...moga mindanya makin berkembang..

layan bluessss

hohoho.....alangkah indahnyer hari nie sbbnyer.....
adakah AKu dapat BONUS??? Oh tidakkkkkkkk
adakah AKU bakal dapat BABY lagikk??? Oh tidak juga....
adakah HUBBY ku dapat BONUS???? Mesti la...tapi bukan sebab ituh...
abis 2????
kenapa????
sebab aku dah BERJAYA ABISKAN SILIBUS DIPLOMA n DEGREE...
yeeeehaaaaa
aku rasa nak melompat2..sbb sblm nie tercungap2 cam x cukup nafas...
ganti kelas..wat kelas tambahan esp degree punya paper..banyak wooo..ye lah macro n microeconomics sekali...
kalo diploma..takpe la..just macroeconomics...
kul 10 tadi last kelas...ku rasa nak melompat..
aku p office...siap menjerit..YEEHA....
seme staff sokongan 2 gelakkan aku...
hahahhahhaha....pelik sebab perangai aku yang cam ntah aper2.....
NEXT WEEK dah minggu STUDY...
hahahha..leh la aku berBLOGGING ngan lebih mantap..hahhahaha...
aper2 jom kita zassss layan gambo2 nie...nie time lasst week n week2 b4...masa p jalan2...tapi ntah2 aper2 sbb x sempat nak snap sgt...

on the way to cameron..hadeef n najla keboringan lam kete
hadeef dah kenyang..zzzz dulu...
hadeef in cali brown mummyhugs RS..suka betoii duk gaya anak kanggaroo nie...

najla with her cousin belah papa@jusco perda...abang nashran dan diana

hadeef with abang nashran..suka sgt dapat geng lelaki

najla with her favourite donald duck, daisy n minnie mouse@jusco perda
aduiii..kerasnya mama...anak2 yang keboringan sbb lambat sampai umah..
mamanyer pun sama boring...

eh2..papa x de gambar la..ye la, papa asik drive je or tkg amek gamba kan..
nie la satu mama tempek..kang papa merajuk lak...
nie@bertam
hahhhhh..
lega rasa, bila dapat upload gambar nie..
leh bayang kehappyan ku inihhhh...
lalallalallallala...

Tuesday, October 20, 2009

miss indon 2009....

hahahha...
entry nie bakal mengundang gosip..sbb kuperasan la aku nie dah ala2 miss indon jerk...
bukannya aper...semenjak 2 menjak nie..ku nie dah jadik pemalas nak pakai todong bawal...
lambat rasanya esp time pepagi 2...
asik terkejar jer..
kalo pakai tudung bibik nie cepat n expresss....
tapi bila tgk balik..
cam kelakau je muka aku nie...
lantak la makcik..janji aku selesa...hehehhe..
ada yang mahal..tapi x dok la cam arianni 2...maunyer rabak makcik...


nie plain zehra rm 50 + manik tabur rm 10..


nie lak zehra berjalur muroh ajer rm 35+ maniktabur rm 10

nie ha..lagik murah..cap pasar minggu, kain ala shirt only rm 25..rembat akak punyo..

n nie lagik..murah gak..kena pusing2 rm 25++ gak...

nie la sedikit sebanyak tudung yang makcik ado...
sebenarnyo banyak lagi...
tapi yang nie yang dan melaram..2 pun lam kete..
sambil tunggu mr hubby abis keje...

Monday, October 19, 2009

hepi besday..hepi besday...

hepi besday to me...
hepi besday to me...
hepi besday 30 to me...
hepi besday to me...
hahhahahahha..
aku dah tue...dah 3o hari nie...
pagi tadi mr hubby wish to me...
2 pun lam kete sbb syok sgt cuti malaysia sampai lupa hari nie 19/10...
2 pun nasib baik p keje satu kete...
aku dapat hadiah nie dr mr hubby..
beli kat JJ PERDA masa p penang last 2 days (x sempat citer lagik pasal g jalan2..)


kasut camel active..
jangan terkezut lak tgk kasut 2 begitu panjang..
sebab makcik mmg panjang kakinyo...
pakai size 8/9..huhuhu..
putih bebeno kasut aku nie..
request dari mr hubby
nak tgk aku pakai kasut kaler putih..
anyway thank biii.....
luve u so much....

di kala period...

akhirnya...
setelah hadeef berusia hampir 8 bulan..
kawan baik ini akhirnya datang pada 15/10/2009 baru nie..
yaknie hari khamis....
naper la x 2 tahun..hahahha..
kan bestttt...

hoho..terkulat2 aku ke'pelik'an
sbb dah lama x pakai pad..
terkial2 mencari pad..hahaha, sib baik jumpa 'kotex' yang dah berkurun lama ituh..
sib baik jumaat samapi ahad...
x de aku mengepam sbb coti..gerun nak tengok output time2 peod nie...
tapi akhirnya..aku mengepam juga tadi...
1st time, ketika hari ke 4 la kiranya sbb khamis 2 mai time malam hari...
inilah hasilnya....


dapat 10.5 oz kul 10 a.m tadi..nampak okeh jer..
next time pumping kita gtk lagi camner..
alhamdulillah, masih ada rezeki hadeef
period nie la yang aku amat2222 risau..
ke sebab aku pum dah hari ke 4.....
anyway, moga rezekiku sentiasa cukup untk hadeef...
insyaAllah...

Wednesday, October 14, 2009

bengkel pentaksiran..uwaaaaa.....

dalam 2, 3 menjak nie aku mmg x sodap hati....masa semakin menghimpit..
sbb aku kena pergi kursus kat paka, 24-26 oktober nie.....2 jam gak perjalanan 2....
dah la 2...bukan sehari, bukan dua tapi....3 hari 2 malam(malam 2..).
yang aku geram..kalo setakat 2 jam perjalanan..aku mmg x kesah...
sbb akn ku gagahkan sbb nak breastfeed hadeef time malam 2....
ye la...hadeef da nak masuk 8 bulan, belum pernah kutinggalkan dia..huhuhu..
tapi yang menjadi masalahnya...
hohoho....tentatif program terlalu rigid...
abis kul 11.30 malam..
ayyoyoyo.....
camner aku nak balik....
start balik kul 6 pagi beb....
adussssssssssssss....terpaksa ku tinggalkan hadeef n najla ngan papa...
kalo tentatif linear...confirm kupaksa mr hubby cuti..
hangkut2 budak2 see esp hadeef yang confirm carik mama esp time malam...
tapi nak buek camno sbb kuli batak org...
kemana org hantau kesitu aku kena pergi..huhuhu...

buat hadeef cayang...
ala2..cayang mama, mama terpaksa tinggal hadeef ngan kakak ngan papa..bukan mama x nak bawak..tapi x boleh kan....hadeef jangan buat perangai tau time mama x de.....balik je mama kursus...hadeef berkepit n nenen puas2 ngan mama....masa mama x de nanti hadeef minum bekalan ebm yang mama simpan banyak2 tue tok hadeef....moga anak mama sentiaa membesar bagaikan johannnn....

shopping lagi...gin&jacqie lap top bag..

akhirnya aku jumpa juga..setelah ku asik duk menjengah blog org....
ghupanya gin&jacqie ada online...ku TAK TAU....ingatkan kat midvalley n isetan..
ye la kan..ku kan duk terengganu...
x kan la nak ke kl semata2 nak carik beg
gin&jacqie nie...
mmg x up to date langsung aku nih....
dalam 2-3 bulan lepas, ada la member aku pakai bag lap top nie..
sejak dari 2 berangan nak pakai
gin&jacqie
yang aku suka sgt..sbb a.k.a handbag...
nie ha kengkawan begnya...


DESCRIPTION: You don't need leather to get a cool laptop bag.
This microfibre nylon is easy to care for and is light weight.
The bag can hold a 13″ to 14" size laptop.

Two exterior pockets for easy access
Zipper top for bag opening
Built-in padded (0.5mm) compartment for laptop
Interior pocket with zip
Multi-compartments for additional organization and storage of items
such as pens, UBS drive, CD etc

Nylon lining
Comes with a detachable shoulder strap

MATERIAL: Microfibre/nylon
SIZE: 36cm x 15cm x 25cm (14" x 5.9" x 9.8")
STRAP LENGTH: 26cm (10")

okeh x kengkawan...
kalo kengkawan kata x okeh, bagi aku..okeh gak..sbb aku yang beli hehehehe
rege RM 169.90 n dapat RM 84.50 after less n free postage (makcik suko...)
ye la, aku bukannya jenis yang suka bawak beg
apatahlagi beg laptop yang x cun 2 n yang sandang 2 (x nampak feminin lak aku yang ganazzz nie..)
laptop lak setiap hari kena usung p kelas...
kalo ada pc pun kat bilik kuliah pun..kalo performance cam "be***" buat aper kan..geram..time nak guna 2 la..
hang la..virus la...power supply rosak la....
macam2..last harung la bawak laptop ke hulu hilir...
pas 2 kena bawak balik lak gara2 kes office kena pecah masuk...
ye la kalo laptop office, x pe la diaorg ganti..
kalo haku punya..tanggung sdr la bebbbbbbbbbbbbb....
aku x nak amek risiko kedua stlh kehilangan acer ku dahulu...
ku baru je order n buat payment tadi..
x sabau lak menunggu beg nie....
huhuhuhu..cepat la.....

Tuesday, October 13, 2009

SI COMEL BERBAJU RAYA CONTEST

banyak sungguh contest2 yang dianjurkan oleh bloggers termasuklah aku..
sebonarnya makcik baru nak berjinak2 tok join contest camnie...
jom2 member2 blogger terjah ke BABYIBU nie...
x tau la ada rezeki ke tak kan..sekadar mencuba...
sbb kadang2 anak kita nie bukanlah comel di mata orang..
tapi yang pastinya comel di mata kita kan..kan kengkawan..
botoi x aper yang kukatakan ini...
yang pastinya kali nie ku nak mencuba nasib dengan hantarkan gambar najla nie...
mana la tau ada rejeki kan...

setelah kugodeh2..ini la gambar yang kujumpa...gambar yang lawak sgt bagi aku...


najla with her 'baju kurung'
n naper najla x senyum????
sbb najla baru bangun tido sbb kepenatan beraya...
bila sampai umah tok wan..najla cakap aper?
"mama, kakak lapar la.."
ngan muka masamnyer terus mengadap pinggannyer 2....hehehe

NAMA : NIK NUR NAJLA NIK MOHD FAUZI
UMUR : 3 TAHUN 6 BULAN
--------------------------------------------------------------------------------------------

Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
  • Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:
  • Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
  • Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
  • Klik sini untuk Q &A
Hadiah

Bagi Kategori A:

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie
-Necklace by S daripada Sherry
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Bagi Kategori B:

Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie
-Pretty Birdie Earrings daripada Niko
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)..more info

Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan di ruangan komen..so mehla ramai-ramai
sertai..sbb hadiahnya best wooo..

Thursday, October 8, 2009

berangan...

kadang-kadang dalam hidup nie kita kena berangan..
cam aku nie selalu berangan nak beli itu ini bila duk melawat onlineshoppe nie...
poket duit asik geli-geli jer, bila gaji dak masyuk (awal sungguh bulan nie..)
duk sajer2 nie..duk syok tgk nengok nie...alangkah bestnya kalo dapat...
nak beli rasa membazir...hehehehe...
nie ha...

Planet Wise Wet bag rege RM 69 (Medium size)



ataukah ini...

Wahmies Wet bag rege RM 60 (Medium size)

ataukah ini juga...

Cushie Tushie Wet bag rege RM 71.40 (Medium size gak kot )


chanteqqqq kan..mana yang ok???tapi tu la...aku pk 1000x kalo nak beli wetbag nie..mahal beb...setakat nak letak cd jer...kalo nak letak barang emas..okeh gakkan..lagipun mana lak peginya concept berjimat cermat 2 kan??so far dah ada satu Crazy Momy punya...murah pun murah...setakat ni, lunyai duk pakai WB 2....apa kata ku biarkan wetbag nie masuk lam mimpi je dulu...mana ada rejeki next time kannnnnnnn

oh makcitttt, henti-hentikanlah meroyan berangan 2...tgk2 poket dulu...



Wednesday, October 7, 2009

kena siap...sangap..sangap...

naper la..sejak balik dari bercuti..lepas raya..aku jadik sangap sgt..banyak keje bertangguh..tangguh2 yang x tau nak buat bila....nak buat entry blog pun sangap gak....
yang pastinya aku kena siap kan ini...

ada 150 script OMR...actually dah tando...markah pun ada..cuma nak masukkan markah 2 yang den sangappp.....aduiii..hari nie kena wat gak...
....
..
..SEBAB
..
.
...
.
aku dah janji ngan student nak tampal esok.......kalo x siap..malu weh...nampak sangat ku suka mungkir janji....

ROGER n OUT dulu...settlekan keje beb..

Sunday, October 4, 2009

ohhhh..20 oz





alhamdulillah...rezeki tok hadeef hari nie kat office..11 oz, 4.5oz n 4.5oz...dapat la 20 oz...tapi hohoho..masih x cukup lagi tok keperluan hadeef..hadeef da makan 2x sehari..tapi susu x berubah...still 24 oz....org kata, kalo hadeef dah start solid, minum pun kurang..mana hadeef yang minum 8 oz masa kecik2 dulu ( reverse cycling time 2)...output lepas bulan ramadhan nei tenggelam timbul..adakala dapat 16, 17, 18-20 oz...kalo dulu sonang2 je makcik nak dapat 24 oz...ngam2 ngan keperluan hadeef..so leh la nak replace stok..sekarang nie..asik curi stok..skrg nie stok bulan 5 tgh bergerak...n stok pasti digunakan sepenuhnya 24-26 nie....ho la...la...hadeef nak masuk 8 bulan nei baru kena p kursus..cian anak mama nak kena tinggal..camner la papa nak jaga hadeef ngan kakak nie..mama dah risau semacam dah nie hadeef...

anak mama...hadeef...kuatnyer minum..mama dah x larat sayang nak pump waktu malam..layan hadeef nenen, nak lipat baju..nak basuh botol2..n macam2...pas 2 mama dah terbongkang ngan hadeef....jawabnyer..mmg mama kena curik stok la ...x pe la..janji hadeef minum puas2 susu mama yer......no FM lagik skrg...